Als je zwanger bent van yoga?

Prenatale yoga, hatha yoga en herstellende yoga zijn de beste keuzes voor zwangere vrouwen. Praat met de instructeur over je zwangerschap voordat je aan een andere yogales begint. Wees voorzichtig om hete yoga te vermijden, waarbij krachtige houdingen worden gedaan in een kamer die wordt verwarmd tot hogere temperaturen. Hoewel je misschien klaar bent om in je yogapraktijk te springen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen als je verwacht.

Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Als yoga nieuw voor je is, kun je het beste voorzichtig zijn en je yogalessen in de wacht zetten tot nadat je bent bevallen. Het starten van prenatale yoga in elk trimester kan je helpen om beter te ontspannen en positief te blijven zodra je gaat bevallen. Van meditatie- en ademhalingsoefeningen is aangetoond dat ze pijn en angst tijdens de bevalling verminderen.

Zelfverzekerd zijn en je copingvaardigheden opbouwen, zal je ook helpen een minder pijnlijke arbeidservaring te hebben. Het beoefenen van prenatale yoga kan je ook helpen je voor te bereiden op de geboorte door je bekkenspieren te versterken en je mentale vooruitzichten te verbeteren. Volgens onderzoek, prenatale yoga kan effectief zijn bij het verminderen van arbeidspijn en het verbeteren van de geboorteresultaten (. Yoga-liefhebbers zullen blij zijn te weten dat ze tijdens de zwangerschap kunnen blijven oefenen.

Je kunt je reguliere lessen blijven volgen zolang je je daar prettig bij voelt, maar zorg er nogmaals voor dat je de leraar laat weten dat je zwanger bent. Voel je nooit verplicht om te oefenen op je intensiteit vóór de zwangerschap. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent.