Doe zwangerschapsyoga?

Net als andere soorten voorbereidingslessen voor de bevalling, is prenatale yoga een veelzijdige benadering van lichaamsbeweging die strekken, mentale centrering en gerichte ademhaling aanmoedigt. Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Yoga-liefhebbers zullen blij zijn te weten dat ze tijdens de zwangerschap kunnen blijven oefenen. Je kunt je reguliere lessen blijven volgen zolang je je prettig voelt om dit te doen, maar zorg er nogmaals voor dat je de leraar laat weten dat je zwanger bent.

Voel je nooit verplicht om te oefenen op je intensiteit vóór de zwangerschap. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico om een baby te krijgen die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Het beoefenen van prenatale yoga kan zowel moeder als kind ten goede komen.

Prenatale yoga richt zich op ademhalingstechnieken en zacht strekken. Deze lessen zijn ontworpen om je flexibeler te maken en je voor te bereiden op de bevalling. Yoga tijdens de zwangerschap kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je lichaam en geest voor te bereiden op de bevalling. Prenatale yoga is een speciaal op maat gemaakte vorm van yoga die veiliger is om te oefenen tijdens je zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam veel veranderingen door, waardoor je mentaal en fysiek stress krijgt. Een manier om een gezonde geest en lichaam te behouden, is prenatale yoga omdat het zich richt op houdingen voor zwangere vrouwen, om kracht en flexibiliteit te vergroten. Het helpt zwangere vrouwen ook om de juiste ademhalings- en ontspanningstechnieken te ontwikkelen voor gemakkelijkere en comfortabelere arbeid. Als je al yoga hebt beoefend voordat je zwanger werd en je er zin in hebt, kun je natuurlijk doorgaan met je reguliere beoefening.

Probeer gewoon echt naar je lichaam te luisteren en te rusten wanneer je dat nodig hebt. Zodra uw zorgverlener u alles duidelijk heeft gegeven, kan deelname aan een prenatale yogales een geweldige en veilige manier zijn om actief te blijven en u te helpen verbonden te blijven met uw veranderende lichaam tijdens uw zwangerschap. Yoga tijdens de zwangerschap heeft niet veel wetenschappelijk onderzoek gekregen, maar het wordt over het algemeen als veilig en gunstig beschouwd voor de meeste aanstaande moeders en hun baby's. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een tijd van grote veranderingen in je lichaam en het beoefenen van yoga kan je helpen om deze keer zowel fysiek als emotioneel te navigeren.

Behalve in het ongebruikelijke geval dat uw arts dit afraadt, is yoga over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap en kan het in het eerste trimester worden gestart. Er zijn verschillende waarschuwingssignalen waar u op moet letten tijdens prenatale yoga of elke andere vorm van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Als je zwangerschap als een hoog risico wordt beschouwd of als je andere complicaties hebt, neem dan contact op met je zorgteam voordat je met yoga begint. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen.

Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD. Sommige mensen lijken de mening te hebben dat yoga altijd een 'zachte' of 'zachte' vorm van lichaamsbeweging is en daarom geweldig is voor zwangerschap. Yoga is veilig om te oefenen in het eerste trimester van de zwangerschap, hoewel hete yoga (zoals bubbelbaden of andere activiteiten die je kunnen oververhitten) moet worden vermeden. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten.

Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap. Veel vrouwen die nog nooit yoga hebben gedaan, vinden dat het een ideale vorm van lichaamsbeweging is tijdens hun zwangerschap en daarna. zwangerschapsyoga richt zich ook op uitlijning om je te helpen je lichaam vast te houden op een manier die je rug tegen het einde van de dag zo veel pijn doet. .