Helpt yoga bij een miskraam?

Probeer deze zachte beoefening van acupressuur, asana en meditatie om je genezingsproces te ondersteunen. Als je een abortus of een miskraam hebt gehad, kan yoga een nuttig toevluchtsoord zijn, een veilige ruimte voor je om emoties los te laten en een band met jezelf te cultiveren. Deze ervaringen kunnen traumatisch en verdrietig zijn. Vlinderhouding helpt de bloedsomloop naar de voortplantingsorganen te verbeteren, wat helpt om het evenwicht na een miskraam te herstellen.

Plaats dekens onder de knieën om deze houding nog zachter te maken voor het lichaam. Het zal niet alleen je onrustige geest kalmeren, maar het zal je lichaam uitrekken en activeren, en hopelijk feel-good hormonen naar je hersenen sturen om je uit elke depressie te halen die je mogelijk ervaart. Regelmatige beoefening is ook aangetoond dat het een uitstekende manier is om angst te verlichten en je lichaam en geest energie te geven. Deze beginnersvriendelijke poses kunnen je helpen balans, vrede en comfort te vinden in een trieste tijd; sommige kunnen zelfs helpen bij het verlichten van fysiek ongemak dat kan voortvloeien uit een miskraam.

Probeer ze wat rust te vinden na de storm. De diepe rust, voeding en cocooning die nodig is na het verlies van de baarmoeder zijn te vinden in een herstellende yogapraktijk. Een vrouwelijke yogapraktijk ondersteunt het zenuwstelsel, stuurt bloed en prana naar de baarmoeder en bekkenbodem voor reiniging en genezing, terwijl pranayama-oefeningen een gevoel van aarding bieden. Nadine biedt doula-ondersteuning, geboorteonderwijs en yoga voor vrouwen en hun partners in en rond Bellingen aan de middennoordkust van NSW, evenals het aanbieden van zelfzorg en herstellende yogaworkshops.

Oefeningen en yoga om een miskraam tijdens de zwangerschap te voorkomen, helpen de flexibiliteit te vergroten, stress en angst te verminderen, rugpijn te verlichten en al je stemmingswisselingen onder controle te houden. Oefening en yoga tijdens de zwangerschap (aanbevolen door uw gynaecoloog) kunnen de ontwikkeling en gezondheid van de baby gedurende de negen maanden ten goede komen.