Is het veilig om yoga te doen tijdens de zwangerschap?

Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Hoewel je misschien klaar bent om in je yogapraktijk te springen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen als je verwacht. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Als yoga nieuw voor je is, kun je het beste voorzichtig zijn en je yogalessen in de wacht zetten tot nadat je bent bevallen.

Het starten van prenatale yoga in elk trimester kan je helpen om beter te ontspannen en positief te blijven zodra je gaat bevallen. Van meditatie- en ademhalingsoefeningen is aangetoond dat ze pijn en angst tijdens de bevalling verminderen. Zelfverzekerd zijn en je copingvaardigheden opbouwen, zal je ook helpen een minder pijnlijke arbeidservaring te hebben. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby.

Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Voordat u enige vorm van oefening beoefent, is het altijd belangrijk om uw arts te raadplegen om ervoor te zorgen dat het veilig is voor zowel u als uw opgroeiende baby. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u begint of doorgaat met uw yogabeoefening tijdens het eerste trimester. Hoe voel je je? Wat is je doel met de oefening? Is dit je eerste zwangerschap? Hoe gaat het met je zwangerschap in de ogen van je dokter? U en uw arts kennen uw lichaam en uw situatie het beste, dus het is belangrijk om wat tijd te nemen om te evalueren wat voor soort yoga en hoeveel het beste voor u is tijdens deze kwetsbaar delicate tijd.

Als het veilig wordt geacht, is yoga een geweldige oefening om op te pikken als je nog nooit een dag in je leven hebt geoefend tijdens je zwangerschap. Het is ook iets dat ervaren en toegewijde yogi's tijdens hun zwangerschap moeten blijven oefenen, vooral als yoga stress en angst in je dagelijkse leven verlicht. Prenatale yoga is meestal zacht, waarbij bepaalde houdingen worden aangepast of vermeden, afhankelijk van het stadium van de zwangerschap. Naast het vermijden van specifieke poses of draaiende bewegingen, en het afzien van hot yoga en power yoga, zijn er een paar veiligheidstips die zwangere mensen kunnen volgen om een nuttige yogapraktijk te garanderen.

Veel yogahoudingen zijn veilig tijdens de zwangerschap of kunnen worden aangepast om veilig te zijn en helpen een optimale positionering van de baby vóór de geboorte te bevorderen. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. Ten slotte worden sommige vormen van yoga gedaan in extreme hitte, zoals Bikram-yoga, waarbij de kamer tot 105 graden Fahrenheit kan zijn, niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Yoga kan ook pijn en ongemak verminderen en de algehele kwaliteit van leven tijdens de zwangerschap verbeteren. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Prenatale yogalessen zijn uitstekend geschikt voor nieuwe yogi's die misschien niet gewend zijn aan de houdingen en pijlers van yogabeoefening. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht.

Voor de studie nodigden de onderzoekers 25 vrouwen tussen 35 en 38 weken zwangerschap uit om deel te nemen aan een yogasessie. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties.