Is prenatale yoga veilig in het tweede trimester?

Inversies (tenzij je erg ervaren bent) Navigeer gemakkelijk door je zwangerschap met dit 11-klasse online prenatale yogaprogramma. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Maak je je klaar om je baby te verwelkomen? Ontdek 18 zwangerschapsyoga die een aanstaande moeder in het tweede trimester kunnen helpen.

Je kunt nog steeds veilig genieten van alle poses die je tijdens het eerste trimester hebt geoefend, en ook meer asana's aan je praktijk toevoegen. Vouw je rechterbeen en plaats je rechtervoet zo ver mogelijk op de linkerdij. Plaats je rechterhand op je gevouwen rechterknie. Houd de rechtertenen vast met je linkerhand.

Terwijl je uitademt, beweeg je je rechterknie voorzichtig naar je borst. Adem in en duw je knie voorzichtig naar de grond. Zorg ervoor dat je je romp recht houdt. Oefen langzaam ongeveer 10 bewegingen op en neer aan elke kant.

Ga staan met je voeten 3-4 voet uit elkaar. Draai de rechtervoet 90 graden naar buiten en de linkervoet 15 graden naar binnen. Adem in en til je armen op tot schouderhoogte. Uitademen, buig je rechterknie, houd hem in lijn met de enkel en werk voorzichtig om je rechterdij parallel aan de grond te brengen.

Draai het hoofd naar rechts en kijk uit over de rechterhand. Het tweede trimester is het ideale moment om prenatale yoga te starten. Je bent waarschijnlijk voorbij de ergste ochtendmisselijkheid als je die had. Je buik begint te verschijnen, dus je hebt meer behoefte aan zwangerschapsspecifieke houdingen en advies.

De meeste vrouwen die al yogalessen volgen, kunnen doorgaan met hun normale routines, hoewel het een goed idee is om je zwangerschap aan je leraar te vermelden. Veel vrouwen die nog nooit yoga hebben gedaan, vinden dat het een ideale vorm van lichaamsbeweging is tijdens hun zwangerschap en daarna. Als je zwangerschap als een hoog risico wordt beschouwd of als je andere complicaties hebt, neem dan contact op met je zorgteam voordat je met yoga begint. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent.

Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD. Yoga tijdens de zwangerschap heeft niet veel wetenschappelijk onderzoek gekregen, maar het wordt over het algemeen als veilig en nuttig beschouwd voor de meeste aanstaande moeders en hun baby's. Er moet echter worden opgemerkt dat prenatale yoga-oefeningen alleen worden aanbevolen als uw zwangerschap geen hoog risico heeft en er geen medische of chirurgische afwijkingen zijn gediagnosticeerd. Bovendien helpt het bijwonen van prenatale yogalessen je om met andere zwangere vrouwen te praten en te leren hoe anderen vorderen met hun zwangerschap.

Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. Trainingen tijdens de zwangerschap Tweede trimester Beste yogahoudingen voor normale bevallingYogahoudingen voor zwangere vrouwenZwangerschapsoefeningen voor vaginale bevalling.

Dit online prenatale yogaprogramma helpt de pijn+stress van zwangerschap te verlichten voor een gezonde mama+gelukkige baby.