Is yoga tijdens de zwangerschap goed?

U hoeft geen uitgebreide trainingen te doen om de voordelen van lichaamsbeweging te zien. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam veel veranderingen door, waardoor je mentaal en fysiek stress krijgt. Een manier om een gezonde geest en lichaam te behouden is prenatale yoga omdat het zich richt op houdingen voor zwangere vrouwen, om kracht en flexibiliteit te vergroten.

Het helpt zwangere vrouwen ook om de juiste ademhalings- en ontspanningstechnieken te ontwikkelen voor gemakkelijkere en comfortabelere arbeid. Hoewel je misschien klaar bent om in je yogapraktijk te springen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen als je verwacht. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Als yoga nieuw voor je is, kun je het beste voorzichtig zijn en je yogalessen in de wacht zetten tot nadat je bent bevallen.

Yoga tijdens de zwangerschap is een geweldige manier om actief te blijven en is gezond voor jou en je baby. Yogalessen tijdens de zwangerschap maken gebruik van ontspannings- en ademhalingstechnieken met houdingen die zijn aangepast voor zwangerschap. Het beoefenen van prenatale yoga kan je ook helpen je voor te bereiden op de geboorte door je bekkenspieren te versterken en je mentale vooruitzichten te verbeteren. Volgens onderzoek, prenatale yoga kan effectief zijn bij het verminderen van arbeidspijn en het verbeteren van de geboorteresultaten (.

Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. Naast prenatale yogalessen kun je langzame, zachte soorten yoga doen, zoals Hatha, herstellend of Yin. Tommy's onderzoekers hebben ontdekt dat wekelijkse yogasessies angst en depressie tijdens de zwangerschap kunnen helpen verminderen. Als je al een tijdje yoga doet, vertel je yogaleraar dan dat je zwanger bent - ze kunnen worden getraind om je te laten zien hoe je je houdingen kunt aanpassen.

Naarmate je zwangerschap vordert, zullen de verschillende reacties van je lichaam op yogahoudingen een herinnering zijn aan andere fysieke veranderingen die in je lichaam plaatsvinden. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. Je kunt uiteindelijk ook de meer subtiele aspecten van yoga verkennen met betrekking tot onderwerpen zoals de chakra's, meditatie of yoga nidra.

Prenatale yoga kan de remedie zijn voor wat je pijn doet als je lijdt aan veelvoorkomende zwangerschapsongemakken zoals lage rugpijn, misselijkheid, slapeloosheid, hoofdpijn, kortademigheid en carpaal tunnelsyndroom. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur.

Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze.