Is yoga veilig tijdens de vroege zwangerschap?

Tijdens het eerste trimester kun je veilig yoga beoefenen en genieten van de vele fysieke en mentale voordelen. Je kunt leren om in contact te komen met je emoties en deze in balans te brengen. Zoek indien mogelijk een bekwame prenatale yogaleraar die ervoor kan zorgen dat je veilig oefent. De belangrijkste reden voor yogaleraren die adviseren om yoga te beoefenen in het eerste trimester, is het hoge risico op een miskraam.

Tijdens het eerste trimester mogen zowel beginnende als ervaren yogi's slechts een zachte oefening doen, omdat de foetus nog steeds implanteert en het risico op een miskraam het grootst is. Oefen basishoudingen met een paar aanpassingen. Bouw kracht en flexibiliteit op met bekende poses, en maak gebruik van rekwisieten voor het geval je onevenwichtig of moe voelt. Yoga is een geweldige oefening tijdens de zwangerschap (indien aangepast voor de veiligheid) omdat het stress, pijntjes en pijnen verlicht, je verbindt met je baby van binnen en je in staat stelt om een nieuwe kracht en kracht van binnenuit te ontdekken.

Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Yoga is veilig om te oefenen in het eerste trimester van de zwangerschap, hoewel hete yoga (zoals bubbelbaden of andere activiteiten die je kunnen oververhitten) moet worden vermeden. Jennifer Messenger Heilbronner, een communicatieprofessional en moeder van twee kinderen in Portland, Oregon, begon yoga te nemen tijdens haar zwangerschap met haar eerste dochter, Ella.

Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Naast alle fysieke voordelen kan yoga tijdens de zwangerschap je ook helpen ontspannen en stress en angst op afstand houden. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een tijd van grote veranderingen in je lichaam en het beoefenen van yoga kan je helpen deze keer zowel fysiek als emotioneel te navigeren. Jouw taak als yogaleraar is om je zwangere studenten te helpen de voordelen van een zachtere, meer introspectieve yogapraktijk te leren waarderen.

Ik zou het ook ten zeerste aanbevelen, als je nog steeds naar niet-prenatale yogalessen gaat tijdens je eerste trimester, je een leraar vindt die is opgeleid in de contra-indicaties van zwangerschap. Als het veilig wordt geacht, is yoga een geweldige oefening om op te pikken als je nog nooit een dag in je leven hebt geoefend tijdens je zwangerschap. Als je yogaleraar je vertelt om in het eerste trimester niet door te gaan met yoga, houd dat dan niet tegen hem. Als je meer over het onderwerp wilt lezen, is hier een bericht over de do's en don'ts van yoga tijdens de zwangerschap.

Yoga tijdens de zwangerschap kan zeker veilig en zeer voordelig zijn voor zowel jou als je baby, maar alleen als je het bewust en met zorg benadert.