Is zwangerschapsyoga goed?

Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Het beoefenen van prenatale yoga kan zowel moeder als kind ten goede komen. Prenatale yoga richt zich op ademhalingstechnieken en zacht strekken. Deze lessen zijn ontworpen om je flexibeler te maken en je voor te bereiden op de bevalling.

Yoga tijdens de zwangerschap is een geweldige manier om actief te blijven en is gezond voor jou en je baby. Yogalessen tijdens de zwangerschap maken gebruik van ontspannings- en ademhalingstechnieken met houdingen die zijn aangepast voor zwangerschap. Je vraagt je misschien af of zwangerschapsyoga goed voor je is? Ja, het is niet alleen om je lichaam flexibel, sterk en in goede conditie te houden, maar onderzoek naar yoga tijdens de zwangerschap suggereert dat het veel voordelen heeft. Het is aangetoond dat het de slaap verbetert, angst, stress en depressie vermindert en ook kan helpen bij rugpijn en misselijkheid tijdens de zwangerschap.

Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD.

Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Sommige houdingen zullen hetzelfde zijn als in een normale yogales, terwijl andere speciaal voor zwangerschap worden aangepast. Home PregnancyHub Zwanger zijn Yoga tijdens de zwangerschap. Als je deelneemt aan een prenatale yogales of een prenatale zwangerschaps-dvd volgt, worden de houdingen aangepast en veilig voor je om te doen.

Huidig onderzoek naar zwangerschapsyoga suggereert dat het een veilige en effectieve oefening is voor zwangere vrouwen. Als je al een tijdje yoga doet, vertel je yogaleraar dan dat je zwanger bent - ze kunnen worden getraind om je te laten zien hoe je je houdingen kunt aanpassen. Redenen om zwangerschapsyoga te vermijden, zijn onder meer als je een verhoogd risico op vroeggeboorte hebt of bepaalde medische aandoeningen hebt. Sommige power yogastijlen, waaronder ashtanga yoga, zijn alleen geschikt als je een ervaren beoefenaar bent en moeten worden vermeden als je zwangerschap als een hoog risico wordt beschouwd.

Net als traditionele yoga maakt zwangerschapsyoga gebruik van fysieke oefeningen (houdingen genoemd) en ademhalingstechnieken om je lichaam en geest in balans te brengen. Natuurlijk zullen niet alle symptomen gegarandeerd helemaal verdwijnen, maar de multidimensionale benadering van yoga voor zowel fysieke als emotionele gezondheid kan je lichaam helpen de ongemakkelijke aspecten van zwangerschap op gang te brengen. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Je kunt ook vragen bij je plaatselijke fitnesscentrum of kijken of je verloskundige op de hoogte is van een zwangerschapsyogales bij jou in de buurt.