Is zwangerschapsyoga goed voor je?

Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Je vraagt je misschien af of zwangerschapsyoga goed voor je is? Ja, het is niet alleen om je lichaam flexibel, sterk en in goede conditie te houden, maar onderzoek naar yoga tijdens de zwangerschap suggereert dat het veel voordelen heeft.

Het is aangetoond dat het de slaap verbetert, angst, stress en depressie vermindert en ook kan helpen bij rugpijn en misselijkheid tijdens de zwangerschap. Als yoga nieuw voor je is, begin dan met het volgen van lessen om de houdingen onder toezicht te leren. Het is het beste om te beginnen tijdens het tweede trimester, na ongeveer 14 weken, aangezien de meeste miskramen zich voordoen tijdens het eerste trimester. Er is geen bewijs dat het beoefenen van yoga in het eerste trimester je baby schaadt, maar de meeste instructeurs zullen voorzichtig zijn.

Yoga tijdens de zwangerschap is een geweldige manier om actief te blijven en is gezond voor jou en je baby. Yogalessen tijdens de zwangerschap maken gebruik van ontspannings- en ademhalingstechnieken met houdingen die zijn aangepast voor zwangerschap. Als je je tijdens de zwangerschap inzet voor een regelmatige yogapraktijk, kun je precies dat doen en op een gezonde, niet-obsessieve manier. Door je te concentreren op kracht en flexibiliteit tijdens je zwangerschap, zal je lichaam gemakkelijker zijn weg terug kunnen vinden naar zijn niet-zwangere vorm zodra je bevalt.

Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD. Home PregnancyHub Zwanger zijn Yoga tijdens de zwangerschap. Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap. Huidig onderzoek naar zwangerschapsyoga suggereert dat het een veilige en effectieve oefening is voor zwangere vrouwen.

Mindset is een van mijn belangrijkste aandachtspunten in mijn prenatale yogacursus, omdat een gezonde mentaliteit ten opzichte van je zwangerschap je ervaring volledig kan veranderen. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. Als je al een tijdje yoga doet, vertel je yogaleraar dan dat je zwanger bent - ze kunnen worden getraind om je te laten zien hoe je je houdingen kunt aanpassen. Als je deelneemt aan een prenatale yogales of een prenatale zwangerschaps-dvd volgt, worden de houdingen aangepast en veilig voor je om te doen.

Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Sommige houdingen zullen hetzelfde zijn als in een normale yogales, terwijl andere speciaal voor zwangerschap worden aangepast. Zwangerschapsyoga, ook wel prenatale yoga genoemd, omvat meestal ademhalingsoefeningen, zacht strekken, eenvoudige houdingen en mogelijk een korte meditatie aan het einde. Je kunt ook vragen bij je plaatselijke fitnesscentrum of kijken of je verloskundige op de hoogte is van een zwangerschapsyogales bij jou in de buurt.

Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Redenen om zwangerschapsyoga te vermijden, zijn onder meer als je een verhoogd risico op vroeggeboorte hebt of bepaalde medische aandoeningen hebt. Sommige houdingen zullen hetzelfde zijn als in een normale yogales, maar vele andere zullen speciaal voor zwangerschap worden aangepast. Tommy's onderzoekers hebben ontdekt dat wekelijkse yogasessies angst en depressie tijdens de zwangerschap kunnen helpen verminderen.