Is zwangerschapsyoga goed voor spd?

Een fysiotherapeut kan ook je yogaprogramma aanpassen zodat je niet gewond raakt, maar in plaats daarvan alle voordelen krijgt van het bijwonen van een yogales. Ik had SPD tijdens mijn laatste zwangerschap en volgde enkele prenatale lessen met mijn HV die toevallig ook yogaleraar was. Zoveel van de informatie die ik had gelezen over zwangerschapsyoga benadrukte het belang van het openen van de heupen en het bekken om ruimte te maken voor de baby. Veel van de oefeningen en yogahoudingen die doorgaans worden gedaan in prenatale yoga of in prenatale oefenlessen verergeren de pijn eigenlijk.

Pas toen ik persoonlijk behoorlijk slechte SI-pijn had tijdens mijn tweede zwangerschap (ik gaf ironisch genoeg destijds veel yoga les en was erg flexibel), begon ik te onderzoeken hoe belangrijk het is om stabiliteit in de heupen te behouden. Op dit moment is yoga asana zoals het wordt gepresenteerd in yogalessen misschien niet wat ze nodig hebben, vooral als ze ernstige bekkenpijn hebben. Met mijn eerste zwangerschap ging ik naar een algemene yogales en de instructeur was niet erg ervaren op dit gebied. Dit vormt nu een kernonderdeel van mijn zwangerschapsyogalessen en waarom ik zo gefocust ben op het geven van opties om de heupen te strekken of te versterken, afhankelijk van wat elke individuele vrouw in mijn lessen nodig heeft.

De oorzaken en behandelingen voor heuppijn tijdens de zwangerschap en hoe je prenatale yoga kunt gebruiken om je heupen te ondersteunen tijdens zwangerschap, geboorte en het vierde trimester. Als je meer informatie wilt over het lesgeven aan zwangerschap en postnatale yoga, heb ik een gratis basisgids gemaakt met alle informatie die je moet weten om je op weg te helpen. Mijn top 10 zwangerschapsbenodigdheden; enkele kant-en-klare tools die van u de broodnodige ondersteuning kunnen bieden voor een gemakkelijkere, gezondere zwangerschap. Toen ik voor het eerst zwangerschapsyoga begon te onderwijzen, had ik geen idee van SI (sacroilliac), SPD (symphysis pubis disfunction) of zelfs gewoon algemene bekkeninstabiliteit.