Kan yoga een miskraam veroorzaken?

Hoewel het misschien onlogisch is dat je denkt dat, als je denkt dat yoga je risico verhoogt, je jezelf en je praktijk de schuld kunt geven als je een miskraam hebt. Over het algemeen zouden ze in het eerste trimester geen yoga moeten doen vanwege het gevaar van een miskraam. Gezondheidsfysiotherapeut Julia Schwarz voor vrouwen, die ook in de commissie zit, zei dat prenatale yogaleraren een verloskundetraining moesten volgen om de specifieke veranderingen in het lichaam van een zwangere vrouw te begrijpen. Oververhitting in het eerste trimester kan de ontwikkeling van de foetus beïnvloeden en kan mogelijk bijdragen aan een miskraam.

Later in de zwangerschap is het nog steeds het beste om je Bikram-lessen in de wacht te zetten, omdat de extreme hitte je het risico kan geven om flauwvallen te vallen door lage bloeddruk en uitdroging. Het is ZEER onwaarschijnlijk dat yoga een miskraam zou veroorzaken, tenzij je iets geks deed en op je buik belandde. Maar zelfs in dat geval zijn baby's (vooral kleine baby's in het eerste trimester) goed geïsoleerd en beschermd in de baarmoeder, dus het is onwaarschijnlijk dat ze een probleem veroorzaken. Niet draaien? Wendingen zijn een kernonderdeel van yoga, maar er zijn enige zorgen over het risico op een miskraam bij diepe wendingen tijdens de zwangerschap.

Wendingen kunnen je bloedsomloop vernauwen, en het laatste wat je wilt doen is je bloedsomloop tijdens de zwangerschap beperken. Omdat diepe wendingen al je organen vernauwen, inclusief je baarmoeder, kun je ze het beste vermijden. Sukhasana yogahoudingen worden gedaan met wijd open benen in een andere richting. Deze yogahouding tijdens de zwangerschap versterkt de bekkenbodem, wat een gemakkelijk geboorteproces ondersteunt.

Verwarmde yogahoudingen kunnen een toename van lichaamswarmte veroorzaken en kunnen dus schadelijk zijn voor uw ongeboren baby. Mevrouw Guthrie zei dat, hoewel ze geen wetenschappelijk bewijs had dat yoga een miskraam kon veroorzaken, haar bezorgdheid gebaseerd was op haar ervaring als verloskundige, theaterverpleegkundige en prenatale yogaleraar van 13 jaar. Het doel van yoga tijdens de zwangerschap is om de flexibiliteit te vergroten, stress te verlichten en aan je ademhaling te werken. Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen.

Als je nadenkt over deze yogastijlen, geeft het je een grote aanwijzing over wat je zou moeten doen in die eerste weken van de zwangerschap. Het wordt ten strengste aanbevolen om uw arts te raadplegen voordat u tijdens de zwangerschap enige vorm van yogahoudingen beoefent. Veel vrouwen schrikken yoga terug als ze verwachten, maar je kunt het tijdens je hele zwangerschap oefenen ALS je voorzichtig bent en weet waar je op moet letten. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht.

Zwangerschap vereist echter een zekere mate van fysieke beperking; daarom moet je niet alle yogahoudingen doen. Hoewel yoga een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging is, zoals alle vormen van lichaamsbeweging, moet je voorzichtig zijn tijdens je zwangerschap. Andrew Pesce, woordvoerder van AMA, verloskunde, zei dat er geen bewijs was dat yoga iets anders was dan heilzaam en veilig tijdens de zwangerschap. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze.

Ze waarschuwde dat zwangere vrouwen niet op yoga-dvd's moesten vertrouwen, tenzij ze de yogabeoefenaar al kenden en naar hun lessen waren geweest. De yogahoudingen die je deed voordat je zwanger werd, kunnen een bedreiging vormen voor jou en je baby, ze kunnen ongemakkelijk en moeilijk te doen zijn, en ze kunnen complicaties veroorzaken in verschillende fasen van de zwangerschap. Ik zou waarschijnlijk zelfs beweren dat deze andere aspecten van yoga nog BELANGRIJKER zijn dan de fysieke praktijk tijdens de zwangerschap. Yoga %26 mindfulness-inspiratie voor moeders, waaronder prenatale yoga, postnatale yoga, moeder %26 baby, yoga-inspiratie voor moeders - online %26 in Charleston SC.

Als je een gewone yogabeoefenaar bent, wil je dit misschien blijven doen terwijl je zwanger bent en wil je weten welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap.