Kan yoga leiden tot een miskraam?

Hoewel het misschien onlogisch is dat je denkt dat, als je denkt dat yoga je risico verhoogt, je jezelf en je praktijk de schuld kunt geven als je een miskraam hebt. Over het algemeen zouden ze in het eerste trimester geen yoga moeten doen vanwege het gevaar van een miskraam. Gezondheidsfysiotherapeut Julia Schwarz voor vrouwen, die ook in de commissie zit, zei dat prenatale yogaleraren een verloskundetraining moesten volgen om de specifieke veranderingen in het lichaam van een zwangere vrouw te begrijpen. Het is ZEER onwaarschijnlijk dat yoga een miskraam zou veroorzaken, tenzij je iets geks deed en op je buik belandde.

Maar zelfs in dat geval zijn baby's (vooral kleine baby's in het eerste trimester) goed geïsoleerd en beschermd in de baarmoeder, dus het is onwaarschijnlijk dat ze een probleem veroorzaken. Hoewel yoga niet bekend staat om het veroorzaken van miskramen tijdens de zwangerschap, raad ik je aan om er helemaal mee te stoppen als je de oefening beoefent en bang bent dat het zou kunnen. Yoga lijkt op dat moment misschien onlogisch, omdat sommigen geloven dat het je risico op een miskraam zal vergroten, maar het kan ook het rietje zijn dat de rug van de kameel breekt als je een miskraam ervaart. Oefeningen en yoga om een miskraam tijdens de zwangerschap te voorkomen, helpen de flexibiliteit te vergroten, stress en angst te verminderen, rugpijn te verlichten en al je stemmingswisselingen onder controle te houden.

Mevrouw Guthrie zei dat ze haar zwangere yogastudenten geen inversies liet doen - inclusief de neerwaarts gerichte hond- en schouderstandaard - deels omdat het hormoon relaxine ervoor zorgt dat de ligamenten die de baarmoeder vasthouden tijdens de zwangerschap verzachten. Yoga is ook meditatie, pranayama (of ademwerk) en het volgen van de yogafilosofieën over leven (gezond schoon voedsel, discipline, enz.). Als je een gewone yogabeoefenaar bent, wil je dit misschien blijven doen terwijl je zwanger bent en wil je weten welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap. Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen.

Oefening en yoga tijdens de zwangerschap (aanbevolen door uw gynaecoloog) kunnen de ontwikkeling en gezondheid van de baby gedurende de negen maanden ten goede komen. Andrew Pesce, woordvoerder van AMA, verloskunde, zei dat er geen bewijs was dat yoga iets anders was dan heilzaam en veilig tijdens de zwangerschap. Ze waarschuwde dat zwangere vrouwen niet op yoga-dvd's moesten vertrouwen, tenzij ze de yogabeoefenaar al kenden en naar hun lessen waren geweest. Ik zou waarschijnlijk zelfs beweren dat deze andere aspecten van yoga nog BELANGRIJKER zijn dan de fysieke praktijk tijdens de zwangerschap.

Mevrouw Guthrie zei dat, hoewel ze geen wetenschappelijk bewijs had dat yoga een miskraam kon veroorzaken, haar bezorgdheid gebaseerd was op haar ervaring als verloskundige, theaterverpleegkundige en prenatale yogaleraar van 13 jaar.