Kunnen yoga-wendingen een miskraam veroorzaken?

Vroeg in de zwangerschap, wanneer uw baby in ontwikkeling het kleinst is en het risico op een miskraam het grootst is, worden wendingen niet als veilig beschouwd. Niet draaien? Wendingen zijn een kernonderdeel van yoga, maar er zijn enige zorgen over het risico op een miskraam bij diepe wendingen tijdens de zwangerschap. Wendingen kunnen je bloedsomloop vernauwen, en het laatste wat je wilt doen is je bloedsomloop tijdens de zwangerschap beperken. Omdat diepe wendingen al je organen vernauwen, inclusief je baarmoeder, kun je ze het beste vermijden.

Over het algemeen zouden ze in het eerste trimester geen yoga moeten doen vanwege het gevaar van een miskraam. Gezondheidsfysiotherapeut Julia Schwarz voor vrouwen, die ook in de commissie zit, zei dat prenatale yogaleraren een verloskundetraining moesten volgen om de specifieke veranderingen in het lichaam van een zwangere vrouw te begrijpen. Je lichaam verandert fysiek en het blijft niet hetzelfde tijdens de zwangerschap. Daarom moet je trainingsroutine ook dienovereenkomstig worden aangepast.

De yogahoudingen die je deed voordat je zwanger werd, kunnen een bedreiging vormen voor jou en je baby, ze kunnen ongemakkelijk en moeilijk te doen zijn, en ze kunnen complicaties veroorzaken in verschillende fasen van de zwangerschap. In het eerste trimester moet u bijvoorbeeld diepe buikverdraaiingen vermijden, omdat dit het implantatieproces nadelig kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om alle yogahoudingen op te sommen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden. Deze houdingen moeten ook met voorzichtigheid worden benaderd, omdat ze ook de baarmoeder samendrukken en de buikspieren te veel kunnen strekken.

Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen. Hoewel yoga een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging is, zoals alle vormen van lichaamsbeweging, moet je voorzichtig zijn tijdens je zwangerschap. Het is belangrijk dat u uw arts raadpleegt voordat u een trainingsregime volgt en ook op de hoogte bent van verschillende yoga-bewegingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden. Als je nadenkt over deze yogastijlen, geeft het je een grote aanwijzing over wat je zou moeten doen in die eerste weken van de zwangerschap.

Veel vrouwen schrikken yoga terug als ze verwachten, maar je kunt het tijdens je hele zwangerschap oefenen ALS je voorzichtig bent en weet waar je op moet letten. Yoga %26 mindfulness-inspiratie voor moeders, waaronder prenatale yoga, postnatale yoga, moeder %26 baby, yoga-inspiratie voor moeders - online %26 in Charleston SC. In feite is een van de meest gestelde vragen die nieuwe aanstaande mama"s me stellen of het veilig is om yoga te doen tijdens die eerste fragiele 13 weken van een zwangerschap. Ze waarschuwde dat zwangere vrouwen niet op yoga-dvd's moesten vertrouwen, tenzij ze de yogabeoefenaar al kenden en naar hun lessen waren geweest.

Het wordt ten strengste aanbevolen om uw arts te raadplegen voordat u tijdens de zwangerschap enige vorm van yogahoudingen beoefent. Mevrouw Guthrie zei dat, hoewel ze geen wetenschappelijk bewijs had dat yoga een miskraam kon veroorzaken, haar bezorgdheid gebaseerd was op haar ervaring als verloskundige, theaterverpleegkundige en prenatale yogaleraar van 13 jaar. Andrew Pesce, woordvoerder van AMA, verloskunde, zei dat er geen bewijs was dat yoga iets anders was dan heilzaam en veilig tijdens de zwangerschap. Zwangerschap vereist echter een zekere mate van fysieke beperking; daarom moet je niet alle yogahoudingen doen.

Als je een gewone yogabeoefenaar bent, wil je dit misschien blijven doen terwijl je zwanger bent en wil je weten welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap. Ik zou het ook ten zeerste aanbevelen, als je nog steeds naar niet-prenatale yogalessen gaat tijdens je eerste trimester, je een leraar vindt die is opgeleid in de contra-indicaties van zwangerschap. Naarmate je verder gaat tijdens je zwangerschapsreis, zul je het moeilijk vinden om op je buik te liggen, en daarom kunnen yogahoudingen waarbij je gaat liggen of bukken van de buik schadelijk zijn.