Tijdens zwangerschapsyoga?

Prenatale yoga, hatha yoga en herstellende yoga zijn de beste keuzes voor zwangere vrouwen. Praat met de instructeur over je zwangerschap voordat je aan een andere yogales begint. Wees voorzichtig om hete yoga te vermijden, waarbij krachtige houdingen worden gedaan in een kamer die wordt verwarmd tot hogere temperaturen. Het starten van prenatale yoga in elk trimester kan je helpen om beter te ontspannen en positief te blijven zodra je gaat bevallen.

Van meditatie- en ademhalingsoefeningen is aangetoond dat ze pijn en angst tijdens de bevalling verminderen. Zelfverzekerd zijn en je copingvaardigheden opbouwen, zal je ook helpen een minder pijnlijke arbeidservaring te hebben. Hoewel je misschien klaar bent om in je yogapraktijk te springen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen als je verwacht. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap.

Als yoga nieuw voor je is, kun je het beste voorzichtig zijn en je yogalessen in de wacht zetten tot nadat je bent bevallen. Het beoefenen van prenatale yoga kan je ook helpen je voor te bereiden op de geboorte door je bekkenspieren te versterken en je mentale vooruitzichten te verbeteren. Volgens onderzoek, prenatale yoga kan effectief zijn bij het verminderen van arbeidspijn en het verbeteren van de geboorteresultaten (. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen.

Prenatale yoga is meestal zacht, waarbij bepaalde houdingen worden aangepast of vermeden, afhankelijk van het stadium van de zwangerschap. Maar een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics %26 Gynecology, biedt bemoedigende resultaten dat veel yogahoudingen veilig kunnen zijn, zelfs tijdens de late stadia van de zwangerschap. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur.

Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap. Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Ten slotte worden sommige vormen van yoga gedaan in extreme hitte, zoals Bikram-yoga, waarbij de kamer tot 105 graden Fahrenheit kan zijn, niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

De yogasessie bestond uit 26 poses, waaronder enkele (zoals Happy Baby-pose en Corpse pose) die vaak worden vermeden tijdens de zwangerschap. Yoga kan ook pijn en ongemak verminderen en de algehele kwaliteit van leven tijdens de zwangerschap verbeteren. Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. Van yoga is aangetoond dat het stress en angst tijdens de zwangerschap verlicht en de niveaus van het stresshormoon cortisol verlaagt.

Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Prenatale yoga bouwt kracht en uithoudingsvermogen op, die je voorbereiden om te voldoen aan de eisen van zwangerschap en bevalling.