Waarom is yoga goed voor de zwangerschap?

Vergroot de kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen van spieren die nodig zijn voor de bevalling. Verminder pijn in de onderrug, misselijkheid, hoofdpijn en kortademigheid. Het beoefenen van prenatale yoga kan zowel moeder als kind ten goede komen. Prenatale yoga richt zich op ademhalingstechnieken en zacht strekken.

Deze lessen zijn ontworpen om je flexibeler te maken en je voor te bereiden op de bevalling. Van yoga is aangetoond dat het angst vermindert en vrouwen helpt kalm te blijven tijdens zwangerschap en bevalling. Het kan ook je slaap verbeteren. Veel van de ademhalingstechnieken die je in yoga gebruikt, kunnen je helpen je voor te bereiden op de bevalling.

Lunges helpen je ruggengraat te verlengen, je heupen te strekken en je dijspieren te verlengen. Ze helpen ook bij het verbeteren van de uitlijning, balans en houding. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Prenatale yoga kan de remedie zijn voor wat je pijn doet als je lijdt aan veelvoorkomende zwangerschapsongemakken zoals lage rugpijn, misselijkheid, slapeloosheid, hoofdpijn, kortademigheid en carpaal tunnelsyndroom.

Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven.

Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap.

Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Home PregnancyHub Zwanger zijn Yoga tijdens de zwangerschap. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent.

Natuurlijk zullen niet alle symptomen gegarandeerd helemaal verdwijnen, maar de multidimensionale benadering van yoga voor zowel fysieke als emotionele gezondheid kan je lichaam helpen de ongemakkelijke aspecten van zwangerschap op gang te brengen. Je kunt ook vragen bij je plaatselijke fitnesscentrum of kijken of je verloskundige op de hoogte is van een zwangerschapsyogales bij jou in de buurt.