Wat is prenatale yoga?

Net als andere soorten voorbereidingslessen voor de bevalling, is prenatale yoga een veelzijdige benadering van lichaamsbeweging die strekken, mentale centrering en gerichte ademhaling aanmoedigt. Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Prenatale yoga is een aanpasbare benadering van lichaamsbeweging die de geest en geest samen met het lichaam betrekt. Prenatale yoga richt zich op zacht strekken en versterken, mentale centrering en het ontwikkelen van een groter bewustzijn van de ademhaling.

Prenatale yoga is een vorm van yoga die is ontworpen voor zwangere vrouwen. Yoga is bedoeld om een balans te creëren tussen emotionele, mentale, fysieke en spirituele dimensies. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam veel veranderingen door, waardoor je mentaal en fysiek stress krijgt.

Een manier om een gezonde geest en lichaam te behouden, is prenatale yoga omdat het zich richt op houdingen voor zwangere vrouwen, om kracht en flexibiliteit te vergroten. Het helpt zwangere vrouwen ook om de juiste ademhalings- en ontspanningstechnieken te ontwikkelen voor gemakkelijkere en comfortabelere arbeid. Prenatale yoga is, simpel gezegd, een yogapraktijk die speciaal is ontworpen voor zwangere mensen. In tegenstelling tot een yogales die alleen een „gewone * praktijk aanpast om veilig te zijn voor zwangere vrouwen, behandelt prenatale yoga eigenlijk zorgen die zwangere vrouwen zouden hebben.

Het helpt bijvoorbeeld bij veel voorkomende zwangerschapspijnen en -pijnen, verlicht de mentale en emotionele zorgen van zwangere vrouwen en helpt het lichaam voor te bereiden op geboorte en postpartumherstel. Yoga tijdens de zwangerschap kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je lichaam en geest voor te bereiden op de bevalling. Prenatale yoga is een speciaal op maat gemaakte vorm van yoga die veiliger is om te oefenen tijdens je zwangerschap. Voordat u begint met prenatale yoga, is het altijd een goed idee om alles duidelijk te maken van uw zorgverlener, zelfs als u een doorgewinterde yogi bent.

Bovendien kan uw zorgverlener wat extra advies voor u hebben op basis van uw individuele situatie. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van prenatale yoga, de manieren waarop je yogapraktijk mogelijk moet veranderen om je veranderende lichaam in elk trimester tegemoet te komen, en enkele prenatale yogahoudingen die je kunt tegenkomen als je een les volgt. Onderzoek wijst uit dat prenatale yoga een veilige manier kan zijn om tijdens je zwangerschap te fit en lenig te worden. De lessen zijn gestructureerd voor jouw behoeften tijdens de zwangerschap, dus je hoeft waarschijnlijk niet te raden of een pose veilig is of de instructeur om aanpassingen te vragen.

Prenatale yogalessen bieden ook mogelijkheden om contact te maken met andere aanstaande moeders. Hier zijn enkele veelvoorkomende prenatale yogahoudingen die diep strekken bevorderen, spieren versterken en u helpen verbinding te maken met uw ademhaling. Controleer of prenatale yoga of een ander trainingsprogramma waarin u geïnteresseerd bent veilig voor u is. Naarmate je lichaam verandert tijdens je zwangerschap, kunnen de yogahoudingen die je veilig kunt uitvoeren veranderen.

Om deze reden is het het beste om een les te vinden die wordt geleid door een instructeur die is opgeleid in prenatale yoga. Laat je instructeur voor de les weten hoe ver je bent. Vergeet niet, voordat je aan de slag gaat met prenatale yoga, met je zorgverlener te praten om erachter te komen of het veilig voor je is. Zodra uw zorgverlener u alles duidelijk heeft gegeven, kan deelname aan een prenatale yogales een geweldige en veilige manier zijn om actief te blijven en u te helpen verbonden te blijven met uw veranderende lichaam tijdens uw zwangerschap.

Je zou ook kunnen merken dat het ontmoeten van andere aanstaande moeders tijdens de lessen je helpt om je meer ondersteund te voelen, omdat je je ervaringen met de hoogte- en dieptepunten van de zwangerschap samen kunt delen. Er zijn verschillende waarschuwingssignalen waar u op moet letten tijdens prenatale yoga of elke andere vorm van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. Lessen vallen doorgaans onder de algemene categorie hatha yoga of richten zich op zachte en aangepaste asana-programma's zoals Iyengar of herstellende yoga, volgens verschillende onderzoeken over prenatale yoga.

Het American College of Obstetricians and Gynecologists zegt dat gemodificeerde of prenatale yoga een van de veiligste vormen van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is. Prenatale yoga is een vorm van zachte yoga die is ontworpen om de groeiende behoeften van een zwanger lichaam tijdens alle drie de trimesters aan te vullen. Prenatale yoga kan de remedie zijn voor wat je kwetst als je lijdt aan veelvoorkomende zwangerschapsongemakken zoals lage rugpijn, misselijkheid, slapeloosheid, hoofdpijn, kortademigheid en carpaal tunnelsyndroom. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen.

Je kunt beginnen met prenatale yoga, zelfs als je nog nooit yoga hebt gedaan, omdat het meestal erg beginnersvriendelijk is. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico om een baby te krijgen die klein is voor zijn zwangerschapsduur. .