Wat voor soort yoga is prenatale yoga?

Prenatale yoga, hatha yoga en herstellende yoga zijn de beste keuzes voor zwangere vrouwen. Praat met de instructeur over je zwangerschap voordat je aan een andere yogales begint. Wees voorzichtig om hete yoga te vermijden, waarbij krachtige houdingen worden gedaan in een kamer die wordt verwarmd tot hogere temperaturen. Yoga is een vorm van oefening en meditatie waarbij ademhaling en specifieke lichaamshoudingen worden gebruikt om geest en lichaam met elkaar te verbinden.

Prenatale yoga richt zich op posities die speciaal zijn ontworpen voor het lichaam van zwangere vrouwen. Prenatale yoga is een vorm van yoga die is ontworpen voor zwangere vrouwen. Yoga is bedoeld om een balans te creëren tussen emotionele, mentale, fysieke en spirituele dimensies. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam veel veranderingen door, waardoor je mentaal en fysiek stress krijgt. Een manier om een gezonde geest en lichaam te behouden, is prenatale yoga omdat het zich richt op houdingen voor zwangere vrouwen, om kracht en flexibiliteit te vergroten. Het helpt zwangere vrouwen ook om de juiste ademhalings- en ontspanningstechnieken te ontwikkelen voor gemakkelijkere en comfortabelere arbeid. Prenatale yoga is een vorm van zachte yoga die is ontworpen om de groeiende behoeften van een zwanger lichaam tijdens alle drie de trimesters aan te vullen.

De focus ligt op herstellende houdingen die je veilig houden tijdens het oefenen van beweging, strekken, diep ademhalen en mentale centrering. Prenatale yoga is, simpel gezegd, een yogapraktijk die speciaal is ontworpen voor zwangere mensen. In tegenstelling tot een yogales die alleen een „gewone * praktijk aanpast om veilig te zijn voor zwangere vrouwen, behandelt prenatale yoga eigenlijk zorgen die zwangere vrouwen zouden hebben. Het helpt bijvoorbeeld bij veel voorkomende zwangerschapspijnen en -pijnen, verlicht de mentale en emotionele zorgen van zwangere vrouwen en helpt het lichaam voor te bereiden op geboorte en postpartumherstel.

Een praktijk die uniek is ontworpen voor zwangerschap, kan Prenatale Yoga helpen om aanstaande moeders emotioneel en fysiek te ondersteunen. Met de nadruk op ademhaling, uithoudingsvermogen, bekkenbodemwerk, herstellende houdingen en kernkracht, kan Prenatale Yoga je helpen veerkrachtiger te worden tijdens en na de zwangerschap. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Prenatale yogaleraar Allie Geer demonstreert een zelf-myofasciale bevrijdingspraktijk om spanning en pijn tijdens de zwangerschap te verlichten en de mobiliteit te verbeteren.

Volgens een recente studie zijn maar liefst 26 verschillende yogahoudingen veilig om gedurende je hele zwangerschap te oefenen. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico om een baby te krijgen die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Naarmate je zwangerschap vordert, zullen de verschillende reacties van je lichaam op yogahoudingen een herinnering zijn aan andere fysieke veranderingen in je lichaam. Prenatale yoga kan de remedie zijn voor wat je kwetst als je lijdt aan veelvoorkomende zwangerschapsongemakken zoals lage rugpijn, misselijkheid, slapeloosheid, hoofdpijn, kortademigheid en carpaal tunnelsyndroom.

Andere leraren, waaronder Clennell en Austin, zijn van mening dat een ervaren yogastudent met een langdurige Sirsasana (Headstand) of Sarvangasana (Shoulderstand) praktijk veilig inversies kan voortzetten, met de juiste begeleiding, tijdens de zwangerschap. Voor veel vrouwen is prenatale yoga de eerste keer dat ze op een yogamat stappen, maar de lessen zijn ook gunstig voor ervaren studenten. Naast mijn imago van een yogastudio vol zwangere vrouwen, verwachtte ik dat prenatale yoga vergelijkbaar zou zijn met een zachte of herstellende les. Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap.

Lessen vallen doorgaans onder de algemene categorie hatha yoga of richten zich op zachte en aangepaste asana-programma's zoals Iyengar of herstellende yoga, volgens verschillende onderzoeken over prenatale yoga. Een eenvoudige yogapraktijk en reflectie voor het eerste trimester van de zwangerschap plus, hoe je een zwangerschapsaltaar kunt maken uit het komende boek, Birthing Mama. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. .