Welke maand is het beste voor yoga tijdens de zwangerschap?

Voor de meeste vrouwen is het tweede trimester de beste tijd om zwangerschapsyoga te starten. Het tweede trimester begint rond de 12 tot 14 weken en brengt meestal meer energie met zich mee, misselijkheid vervaagt en de mist van het eerste trimester begint op te heffen. Het tweede trimester is het ideale moment om prenatale yoga te starten. Je bent waarschijnlijk voorbij de ergste ochtendmisselijkheid als je die had.

Je buik begint te verschijnen, dus je hebt meer behoefte aan zwangerschapsspecifieke houdingen en advies. Lunges helpen je ruggengraat te verlengen, je heupen te strekken en je dijspieren te verlengen. Ze helpen ook bij het verbeteren van de uitlijning, balans en houding. Je kunt vanaf je eerste trimester beginnen met prenatale yoga als je gynaecoloog het goedkeurt.

Het is echter belangrijk om het te overdrijven om uitputting tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap te voorkomen. Als je prenatale yoga op de juiste manier doet, kan dit helpen om zwangerschapssymptomen zoals misselijkheid en rugpijn te minimaliseren. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een tijd van grote veranderingen in je lichaam. Lang voordat een uiterlijke manifestatie het doen van poses in de weg begint te staan, voelen de dingen van binnen anders aan.

Dit is de uitdaging van yoga in het eerste trimester, en ook waarom yoga zo nuttig is tijdens deze delicate fase van je leven. De kern van elke yogapraktijk is luisteren naar je lichaam. Je denkt misschien dat je jezelf kent en wat je lichaam kan doen, maar op elke dag moet je echt afstemmen op de signalen die je lichaam je geeft en respecteren. De houding aannemen die je lichaam het beste kent en je zal begeleiden, is ook een goede manier om je voor te bereiden op de bevalling.

Dit zal je helpen een yogaplan op te stellen dat is afgestemd op je fysieke toestand en stadium van de zwangerschap. Naast prenatale yogalessen kun je langzame, zachte soorten yoga doen, zoals Hatha, herstellend of Yin. Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. De meeste vrouwen die al yogalessen volgen, kunnen doorgaan met hun normale routines, hoewel het een goed idee is om je zwangerschap aan je leraar te vermelden.

Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Als je zwangerschap als een hoog risico wordt beschouwd of als je andere complicaties hebt, neem dan contact op met je zorgteam voordat je met yoga begint. Een gouden regel om in gedachten te houden bij het beoefenen van yoga tijdens de zwangerschap is om naar je lichaam te luisteren en onmiddellijk te stoppen als je ongemak ervaart. Alle mooie dingen Borstvoeding Gemeenschap Doula-evenementen Gratis workshops Gratis workshops HypnoBirthing Mama Group Moederdag Online wellnessdiensten Osteopaat Bekkenbodemfysiotherapie Prenatale gezondheid Prenatale yoga Retailtraining Wellness Wellness Woensdag Workshops YOGA.

Sommige mensen lijken de mening te hebben dat yoga altijd een 'zachte' of 'zachte' vorm van lichaamsbeweging is en daarom geweldig is voor zwangerschap. Wat nog beter is, is dat een gespecialiseerde instructeur je yogaroutine en yogahoudingen kan aanpassen aan de individuele behoeften van je lichaam. Behalve in het ongebruikelijke geval dat uw arts dit afraadt, is yoga over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap en kan het in het eerste trimester worden gestart. Als je nog nooit eerder yoga hebt beoefend, begin dan niet met een fysieke yogapraktijk in het eerste trimester.

Het wordt aanbevolen om deze asana's onder deskundige begeleiding te leren, in plaats van uit zwangerschapsyoga video's. Yoga kan zowel fysiek als mentaal aanzienlijke voordelen hebben, waardoor je je kunt voorbereiden op alle stadia van de zwangerschap, inclusief bevalling en bevalling. Zwangerschapsyoga richt zich ook op uitlijning om je te helpen je lichaam vast te houden op een manier die je rug tegen het einde van de dag zo veel pijn doet.