Welke yoga is het beste voor de zwangerschap in het eerste trimester?

Wat is een betere manier om je prenatale yogapraktijk te beginnen dan door contact te maken met je opgroeiende. Ga staan met je voeten 3-4 voet uit elkaar. Draai de rechtervoet 90 graden naar buiten en de linkervoet 15 graden naar binnen. Adem in, til je armen op tot schouderhoogte.

Adem uit en buig dan je rechterknie, houd hem in lijn met de enkel, en werk zachtjes om je rechterdij parallel aan de grond te brengen. Draai het hoofd naar rechts en kijk uit over de rechterhand. Door Sejal Shah, E-YRT 500 Sri Sri yogaleraar, YACEP, Leraar Kunst van het Leven, Mind-Body Wellness Writer, Yogi, Meditator, Homeopaat. Lunges helpen je wervelkolom te verlengen, je heupen te strekken en je dijspieren te verlengen.

Ze helpen ook bij het verbeteren van de uitlijning, balans en houding. Je lichaam transformeert tijdens het eerste trimester uitgebreid en bouwt de organen en weefsels van je baby op. De 12 weken van het eerste trimester is fenomenaal dat je moet rusten, nadenken, verbinding maken en je vreugdevol voelen. Wees gefocust en ontspannen tijdens deze periode.

Over The Pose- Bhujangasana of de Cobra asana is een yogahouding die lijkt op de verhoogde kap van een cobra. Het is een Ashtanga yoga asana op beginnersniveau. Oefen het's ochtends op een lege maag en houd het vast zolang je je er prettig in voelt, maar niet langer dan 30 seconden. Vergeet niet om niet veel uit te rekken in de pose en het licht te houden.

Over The Pose- Bitilasana of the Cow Pose is een asana die lijkt op de houding van een koe. Het Sanskrietwoord 'bitila' betekent koe. Het is een Vinyasa yoga asana op beginnersniveau. Oefen het op een lege maag en houd het zo lang als comfortabel, maar niet meer dan 15 seconden vast.

Over The Pose- Marjariasana of de kattenhouding is een asana die eruitziet als een kat die zijn rug strekt. Oefen de asana op een lege maag en houd hem vast zolang je je prettig voelt, maar niet langer dan 15 seconden. Over The Pose- Tadasana of the Mountain Pose is een asana die de moeder is van alle staande yogahoudingen. Het is een Hatha yoga asana op beginnersniveau.

Je kunt deze asana op elk moment van de dag oefenen en niet per se op een lege maag. Houd hem zo lang mogelijk vast, maar niet langer dan 20 seconden. Over The Pose- Virabhadrasana II of de Warrior II Pose is een asana die is vernoemd naar een mythische krijger genaamd Virabhadra. Oefen het op een lege maag en houd het vast zolang je je prettig voelt, maar niet langer dan 30 seconden.

Adem vervolgens je armen in in een brede T-vorm, en terwijl je uitademt, knuffel je je armen over je borst met de rechterarm over de linkerkant, maar zorg ervoor dat je schouders niet naar je oren kruipen. Dit moet geruststellend aanvoelen, niet verstikkend. Als je armen lang genoeg zijn, kun je misschien zelfs je schouderbladen aanraken en ze voorzichtig tegen de vloer spreiden. Om van kant te wisselen, inhaleer je je armen opnieuw open in een T en kruis je bij het uitademen met de tegenoverliggende arm bovenop.

Geniet van deze zelfknuffel voor nog eens 20 ademhalingen. Plaats vanuit handen en knieën je handen iets voor je schouders. Krul je tenen eronder, til je knieën van de grond en druk bij het uitademen je benen recht of houd je knieën gebogen als je hamstrings strak aanvoelen en in neerwaarts gerichte hond komen. Als je ruggengraat rond is en er veel gewicht in je handen zit, houd dan een buiging in je knieën.

Druk door de hele omtrek van je handen. Steek je buitenste bovenarmen (je triceps) in de richting van je oren. Zoek een staarplek aan de achterkant van je mat of tussen je voeten, houd je nek lang. Verleng je hele taille gelijkmatig.

Druk je dijen naar achteren terwijl je door je hielen naar beneden reikt, maar weet dat de sleutel tot een gezonde neerwaartse hond een lange ruggengraat is, het gaat er niet om je benen recht of hakken naar beneden te krijgen. Van naar beneden gerichte hond, inhaleer naar voren in plankhouding. Lijn de hoofden van je schouders uit met je polsen. Staar tussen je handpalmen om de achterkant van je nek lang te houden.

Schik je voeten zo dat ze ongeveer heupbreedte uit elkaar liggen. Druk krachtig in de vloer met je handen. Bereik je borstbeen naar voren terwijl je via je hielen naar achteren reikt. Houd de zijkanten van je taille opgetild en ondersteun je onderrug.

Verleng je staartbeen naar je hielen; houd je dijen actief opgetild. Als je merkt dat je lichaam naar de grond zinkt of als je bijzonder moe wordt, voel je dan vrij om je knieën op de grond te laten zakken. Streef ernaar om 10 volledige ademhalingen te blijven. Aan het einde van uw laatste ademhaling keert u terug naar de neerwaartse houding van de hond of het kind.

Bij een inademing, verleng je door je ruggengraat en buig je bij het uitademen je rechterknie en volg je hem over je voorenkel. Bij je volgende inademing strek je je armen weer wijd op schouderhoogte, en buig bij uitademing je rechterelleboog en plaats je onderarm op je rechterdij, palm naar boven gericht (of breng je rechterhand naar een blok voor of achter je rechterscheenbeen, afhankelijk van wat het beste voelt), en bereik je linkerarm naar de lucht. Steek je rechterheup onder je terwijl je je linkerdij naar achteren drukt. Open je romp opzij, en als het comfortabel is, kijk dan omhoog naar je bovenste hand.

Blijf 15 keer diep ademhalen. Nog steeds tegenover de lange rand van je mat, stap je voeten wijd en draai je benen ongeveer 45 graden naar buiten, zodat je tenen naar de rechter- en linkerhoeken van je mat wijzen. Bij een inademing reik je armen boven je hoofd en begin je bij het uitademen in je squat te zitten. Laat je armen zakken tot schouderhoogte en draai je bovenarmen naar buiten, houd een lichte buiging in je ellebogen, handpalmen omhoog.

Dit is een vorm van ontvankelijkheid. Strek je binnenkant van de dijen door ze te verlengen van lies tot knie. Trek tegelijkertijd je buitenste dijen terug van knie- tot heupkassen. Blijf je zittende botten van de vloer tillen en trek je onderbuik voorzichtig omhoog en naar binnen.

Houd je adem soepel en je gezicht zacht. Bij inademing strek je je benen, en terwijl je uitademt, stap je je voeten tegen elkaar. Ga op je rug liggen, buig je knieën en plaats je voeten op de grond zo breed als de mat. Heb je armen in een T- of cactusvorm, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt.

Terwijl je uitademt, laat je je knieën naar links vallen. Er is vaak een verleiding om de dijen samen te brengen in deze pose, maar dit verslaat het doel van de vorm, wat een mildere rotatie van de wervelkolom is zonder de buik samen te drukken. Houd je benen en voeten wijd. Als het comfortabel is voor je nek, draai je je hoofd naar rechts.

Blijf hier en adem diep in voor 10 ronden adem. Ga op je mat zitten en strek je benen voor je uit. Als je ruggengraat rond is, ga dan op een deken of twee zitten, wat je kan helpen meer lengte te vinden. Bij het inademen reik je armen tot aan het plafond; vouw bij het uitademen over je benen.

Houd je voeten vast met je handen of plaats een riem om je voeten en houd die in plaats daarvan vast. Of je nu in staat bent om je benen recht te houden of ze moet buigen, stel je voor dat je de ruggen van je dijen in de grond drukt, wat je bekken zal aanmoedigen om meer naar voren te kantelen en uiteindelijk je ruggengraat te verlengen. Hoewel je hoofd naar beneden is, blijf je borst naar je voeten reiken en vind je zoveel mogelijk lengte door je ruggengraat. Blijf 25 ademhalingen in de houding.

Bhujangasana is een eenvoudige yogahouding. Het wordt ook wel de cobra-pose genoemd. Wanneer je deze pose oefent, duw jezelf niet te hard en houd deze positie niet langer dan 30 seconden vast. Marjariasana staat bekend als de 'Cat Pose' omdat het lijkt op een kat die zijn rug uitstrekt.

Je kunt deze yoga asana oefenen op een lege maag, maar houd de positie niet langer dan 15 seconden vast. Ja, u mag Surya Namaskar met ondersteuning en de juiste voorzorgsmaatregelen beoefenen tot het begin van de 12e week van de zwangerschap (. Als u echter ongemak ervaart, moet u ermee stoppen. Bovendien, als u gezondheidsproblemen heeft of als uw zwangerschap risico loopt, is het beter om met uw arts te praten voordat u een asana uitvoert.

De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een tijd van grote veranderingen in je lichaam en het beoefenen van yoga kan je helpen om deze keer zowel fysiek als emotioneel te navigeren. Wanneer je ochtendmisselijkheid, misselijkheid en andere vermoeiende zwangerschapssymptomen ervaart, kunnen lichaamsbeweging en yoga op dat moment een zegen blijken te zijn. Als je yoga hebt gedaan voordat je zwanger werd, kun je je verloskundige-gynaecoloog raadplegen over het starten van yoga (. Yoga is veilig om te oefenen in het eerste trimester van de zwangerschap, hoewel hete yoga (zoals bubbelbaden of andere activiteiten die je kunnen oververhitten) moet worden vermeden.

Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. Als je op zoek bent naar een zwangerschapsyogales, zoek dan een getrainde instructeur en spreek met je zorgverlener voordat je begint. Als je nog nooit yoga hebt beoefend of heel weinig hebt geoefend voor je zwangerschap, moet je alleen prenatale yoga beoefenen tijdens de zwangerschap. Veel beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg bevelen prenatale yoga aan en recent onderzoek toont aan dat zwangere vrouwen nu intensere yoga kunnen proberen dan voorheen, met natuurlijk de nodige aanpassingen voor uw veiligheid en comfort.

De geestdodende uitputting was overweldigend en ik begreep plotseling waarom de meeste van mijn yogastudenten die eerste 14 weken van de zwangerschap uit de lessen verdwenen. Je kunt uiteindelijk ook de meer subtiele aspecten van yoga verkennen met betrekking tot onderwerpen zoals de chakra's, meditatie of yoga nidra. Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische zorgen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Het is een staande yogahouding voor Hatha Yoga beginners en hoeft niet op een lege maag te worden beoefend.

Het wordt aanbevolen om deze asana's onder deskundige begeleiding te leren, in plaats van uit zwangerschapsyoga video's. Behalve in het ongebruikelijke geval dat uw arts dit afraadt, is yoga over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap en kan het in het eerste trimester worden gestart. Oefening, met name yoga, kan uw mentale en fysieke gezondheid tijdens de zwangerschap aanzienlijk verbeteren. .