Welke yoga is het beste voor een normale bevalling?

Enkelrotatie is een van de gemakkelijke yogahoudingen voor zwangerschap. Het werkt op je enkels en onderlichaam en verbetert je algehele balans, met name wat betreft gewichtsverdeling, enkelbeweging en kracht van je voeten. Je hoeft alleen maar eerst je enkel in grote cirkels te draaien. Als u hulp nodig heeft bij de bevalling van uw baby, kan rotatie van de enkel helpen bij het elimineren of verminderen van rugpijn.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de enkel-tot-knie pose een eenvoudige maar effectieve yogahouding die helpt bij het verlichten van je onderrug. Het verhoogt niet alleen de flexibiliteit van je heupen en dijen, maar versterkt ze ook. Deze positie helpt de spanning in je bilspieren en de spieren onder je bilspieren te verminderen, naast het bieden van ruimte voor je buik en het losmaken van je rug. De Yoga squat-oefening uitgevoerd met een blok is geschikt voor zwangerschap.

Dit helpt bij de juiste uitlijning van je lichaam en gewrichten, vooral je knieën, voeten en heupen. Dit is een gemeenschappelijk standpunt tijdens de zwangerschap en een standpunt dat goed moet worden geleerd om effectief te zijn om u verlichting te geven van de pijn. Deze yogahouding helpt de bekkenbodemspieren te verlengen en ongemak te verlichten. Kniel neer en ga op je hielen zitten.

Leun dan langzaam naar voren en loop je armen lang voor je uit. Je kunt ook je ellebogen voor je op de grond laten rusten met je handen die je hoofd ondersteunen. Naarmate je buik groeit, moet je misschien je knieën verder uit elkaar spreiden om ruimte te creëren. Als het ongemakkelijk is om met je achterkant op je hielen te zitten, kun je hoger gaan zitten.

Yoga is een oude vorm van lichaamsbeweging en wordt beschouwd als de beste voor een normale bevalling. Mystici zeggen dat het zowel geest als lichaam verfrist. Het geeft elasticiteit en verhoogt het uithoudingsvermogen, wat de belangrijkste noodzaak is van een vrouw die een baby verwacht. Waarom is het zo geweldig? Hurken opent de uitlaat van het bekken gemiddeld 28% breder dan wanneer men zou liggen.

Het maakt ook gebruik van de zwaartekracht om rechtstreeks druk uit te oefenen op de baarmoederhals, wat verwijding kan stimuleren. Prenatale yoga kan een geweldige manier zijn om je voor te bereiden op de bevalling. Ontdek of dit soort prenatale oefeningen geschikt voor u is. Deze flexibiliteit is een van de cruciale redenen waarom mensen tijdens de zwangerschap yoga zijn gaan kiezen voor normale bevalling.

Prenatale yoga is de beste manier om het bevallingsproces te verbeteren en je zwangerschap aangenamer te maken. Zelfs als je nog nooit een enkele neerwaartse hond in je hele leven hebt gedaan, is er geen tijd zoals zwangerschap om aan een yogaroutine te beginnen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de beoefening van prenatale yoga moeders helpt om fysiek fit en mentaal sterk te blijven tijdens hun zwangerschap. Deb Flashenberg, eigenaar van het Prenatal Yoga Center in NYC en moeder van twee kinderen, zegt dat prenatale yoga niet alleen een aanstaande moeder kan helpen gemeenschap en steun te krijgen, en het zelfvertrouwen van het lichaam opbouwen voor de wilde rit die geboorte is, maar het kan ook coping-mechanismen bieden voor geboorte en go-to bewegingen om ongemak te verlichten.

Prenatale yogahoudingen helpen bij het wegwerken van verschillende lichaamspijnen en -pijnen die u tijdens uw zwangerschap tegenkomt. Hoewel de yogahoudingen buitengewoon gunstig zijn voor een aanstaande moeder, moet u echter nog steeds uw arts raadplegen voordat u yogahoudingen uitvoert. Deze yoga tijdens de zwangerschap helpt ook bij het verlichten van stress en vermoeidheid in de binnenste dijspieren en benen. Het doel van zwangerschapsyoga is om de moeder te helpen het ongeborene in de wereld te brengen met een minimum aan gedoe en volledig zonder gezondheidscomplicaties.