Welke yoga is veilig tijdens de zwangerschap?

Prenatale yoga, hatha yoga en herstellende yoga zijn de beste keuzes voor zwangere vrouwen. Praat met de instructeur over je zwangerschap voordat je aan een andere yogales begint. Wees voorzichtig om hete yoga te vermijden, waarbij krachtige houdingen worden gedaan in een kamer die wordt verwarmd tot hogere temperaturen. Lunges helpen je ruggengraat te verlengen, je heupen te strekken en je dijspieren te verlengen.

Ze helpen ook bij het verbeteren van de uitlijning, balans en houding. Bekkenbodemspieren helpen om het gewicht van uw baby tijdens de zwangerschap vast te houden en helpen u ook te duwen wanneer het tijd is voor bevalling en bevalling. Yogi's kennen de kracht van de bekkenbodem al eeuwenlang. In de beoefening van yoga staat het betrekken van je bekkenbodemkracht bekend als mula bandha, wat wortelvergrendeling betekent.

Dit wordt verder besproken in Your Strong, Sexy Pregnancy. In het artikel hebben we 24 yogahoudingen, stretching en sequenties uitgekozen die je helpen contact te maken met je kind en ervoor te zorgen dat je een veilige en gezonde zwangerschap hebt. Naast prenatale yogalessen kun je langzame, zachte soorten yoga doen, zoals Hatha, herstellend of Yin. Leuk bericht, Bedankt Ryan Parker voor het delen van een 24 yogahoudingen voor een sterke, gezonde en veilige zwangerschap.

Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Van yoga is aangetoond dat het stress en angst tijdens de zwangerschap verlicht en de niveaus van het stresshormoon cortisol verlaagt.

Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Prenatale yoga is meestal zacht, waarbij bepaalde houdingen worden aangepast of vermeden, afhankelijk van het stadium van de zwangerschap.

Maar een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics %26 Gynecology, biedt bemoedigende resultaten dat veel yogahoudingen veilig kunnen zijn, zelfs tijdens de late stadia van de zwangerschap. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Yoga kan ook pijn en ongemak verminderen en de algehele kwaliteit van leven tijdens de zwangerschap verbeteren. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten.