Zwangerschapsyoga wat te vermijden?

Benieuwd welke yogahoudingen veilig zijn tijdens de zwangerschap? Hier zijn zes yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden en enkele gemakkelijke prenatale yoga-aanpassingen. Voor de serie prenatale oefeningen van deze week werk ik samen met mijn vriend, de mooie yoga-instructeur Shayla Quinn, om zes van de belangrijkste yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden met jullie te delen en wat je in plaats daarvan kunt doen. Als het volle wiel niet in je praktijk is of als je je gewoon niet op je gemak voelt om het te doen, is vasthouden aan brughouding de beste optie. Chaturanga voor naar boven gerichte hond is meestal prima om te doen tot laat in uw zwangerschap, wanneer het gewicht van de maag kan voorkomen dat u uw bekken omhoog houdt.

Het kan ook zijn dat de grootte van je maag je ervan weerhoudt om een vinyasa-sequentie te voltooien. Ik doe boot (30 weken later) maar ik pas aan door mijn buitenste dijen vast te houden om de vraag naar mijn buikspieren te verminderen, maar gebruik nog steeds al die kleine stabiliteitsspieren. Ik heb voorwaartse vouw gedaan in mijn eerste maand (voor continue 7 dagen - 3 sets per dag) voordat ik me realiseerde dat ik zwanger was. Nu zit ik in mijn 7e week van de zwangerschap en voel ik krampen.

Ik ben bang wat er met de baby zou zijn gebeurd. Kun je me alsjeblieft laten weten of alles goed is?. Zodra u 20 weken zwangerschap hebt bereikt, moeten houdingen op uw rug die langer dan 90 seconden duren, worden beperkt. Naarmate uw baby en baarmoeder groeien in het tweede en derde trimester, wordt extra druk uitgeoefend op uw vena cava, de hoofdader die bloed van uw onderlichaam terugvoert naar uw hart.

Tijdens het sporten kan dit leiden tot verlaagde bloeddruk en duizeligheid. Wijzig houdingen zoals lijkhouding (savasana) door je rug omhoog te zetten op bolsters ondersteund door blokken of door in plaats daarvan op je zij te liggen. Je buik is de komende negen maanden het huis van je baby en het is jouw taak om dat prachtige huis te beschermen. Kernoefeningen zoals crunches en bootpose (navasana) drukken de buik samen en moeten tijdens alle drie de trimesters worden vermeden.

Je hoeft echter niet alle kernoefeningen uit de weg te gaan. Het creëren van een sterke en stabiele kern kan u helpen pijn in de onderrug tijdens de zwangerschap te voorkomen en uithoudingsvermogen op te bouwen voor bevalling en bevalling. Net als bij crunches drukken „gesloten wendingen” (naar binnen draaien) de buik samen en moeten tijdens de zwangerschap worden vermeden. Voorbeelden van draaiende houdingen om te vermijden zijn onder meer een draaiende stoel, draaiende halve maan, gedraaide driehoek, gedraaide halve maan en zittende wendingen.

Open wendingen zijn echter prima omdat ze het warme en gezellige huis van je baby niet samendrukken. Hoewel zachte rugbochten tijdens de zwangerschap zeer therapeutisch kunnen zijn, vermijd diepe rugbochten zoals opwaartse booghouding (ook bekend als „wiel of urdhva dhanurasana), tenzij u ze veilig en comfortabel hebt beoefend vóór de zwangerschap, omdat ze u in gevaar kunnen brengen voor diastase recti (abdominale scheiding). MyFitnessPal is de toonaangevende app voor het volgen en veroveren van je voedings- en fitnessdoelen. Registreer maaltijden uit een database van 14 miljoen voedingsmiddelen, volg fysieke activiteit en leer hoe je gezonde gewoonten kunt opbouwen die blijven hangen.

Met meer dan 500 recepten, 150 trainingsroutines en een verscheidenheid aan door experts geleide maaltijd- en trainingsplannen, heb je de ondersteuning die je nodig hebt voor je hele gezondheids- en fitnessreis. Posities waarin je op je buik ligt (ex. Buig bij het doen van poses vanaf je heupen, niet van je rug om de normale kromming van de wervelkolom te behouden. Ga niet op je buik of rug liggen, doe diepe voorwaartse of achterwaartse bochten, of doe draaiende houdingen die druk uitoefenen op je buik.

Je kunt draaiende houdingen aanpassen zodat je alleen je bovenrug, schouders en ribbenkast beweegt. En, indien geïnteresseerd, om contact te maken met yoga-instructeurs die bekend zijn met het zwangere lichaam om te leren over yogahoudingen om te vermijden tijdens de zwangerschap. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Fysiek gesproken kan prenatale yoga stabiliteit in de onderrug opbouwen, de baarmoeder en bekkenspieren versterken en de bloedsomloop verbeteren, wat het lichaam ondersteunt tijdens zwangerschap en bevalling.

Als je een gewone yogabeoefenaar bent, wil je dit misschien blijven doen terwijl je zwanger bent en wil je weten welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap. Als je van tevoren yoga hebt gedaan, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld, in het eerste trimester zijn yogahoudingen die tijdens de zwangerschap moeten worden vermeden, diepe wendingen en houdingen die de buik aangrijpen om elke mogelijke impact op het implantatieproces in te perken. Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen.

De ideale yogales voor een zwangere vrouw is die waarbij rekening wordt gehouden met de fysiologische effecten van zwangerschap op het lichaam van de vrouw en ongemak (en) die zich bij elk trimester kunnen voordoen. Als je nog nooit eerder yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Ik wilde niet rechtstreeks naar traditionele prenatale yogalessen gaan, en ik nam aan dat aangezien yoga zo weinig impact en aanpasbaar is voor verschillende fitnessniveaus, ik niet te veel hoefde te veranderen om mijn reguliere lessen bij te houden. Ik hoop dat je dit bericht leuk vond en dat het alle zorgen die je hebt gehad over prenatale yoga wegneemt en je nuttige hulpmiddelen heeft gegeven om je praktijk tijdens de zwangerschap bij te houden.

Persoonlijk hielp yoga me door een moeilijke zwangerschap die wordt gekenmerkt door chronische misselijkheid, vermoeidheid en zwelling tegen het einde. Als inversies deel uitmaakten van je reguliere yoga asana-beoefening vóór de zwangerschap, kun je het misschien volhouden als je geen risicovolle zwangerschap hebt. .