Is het oké om yoga te doen in het begin van de zwangerschap?

Waar het op neerkomt Tijdens het eerste trimester kun je veilig yoga beoefenen en genieten van de vele fysieke en mentale voordelen. Je kunt leren om in contact te komen met je emoties en deze in balans te brengen. Zoek indien mogelijk een bekwame prenatale yogaleraar die ervoor kan zorgen dat je veilig oefent. Hoewel je misschien klaar bent om in je yogapraktijk te springen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen als je verwacht.

Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Als yoga nieuw voor je is, kun je het beste voorzichtig zijn en je yogalessen in de wacht zetten tot nadat je bent bevallen. Er zijn veel verschillende yogastijlen, sommige inspannender dan andere. Prenatale yoga, hatha yoga en herstellende yoga zijn de beste keuzes voor zwangere vrouwen.

Praat met de instructeur over je zwangerschap voordat je aan een andere yogales begint. Voordat u enige vorm van oefening beoefent, is het altijd belangrijk om uw arts te raadplegen om ervoor te zorgen dat het veilig is voor zowel u als uw opgroeiende baby. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u begint of doorgaat met uw yogabeoefening tijdens het eerste trimester. Hoe voel je je? Wat is je doel met de oefening? Is dit je eerste zwangerschap? Hoe gaat het met je zwangerschap in de ogen van je dokter? U en uw arts kennen uw lichaam en uw situatie het beste, dus het is belangrijk om wat tijd te nemen om te evalueren wat voor soort yoga en hoeveel het beste voor u is tijdens deze kwetsbaar delicate tijd.

Als het veilig wordt geacht, is yoga een geweldige oefening om op te pikken als je nog nooit een dag in je leven hebt geoefend tijdens je zwangerschap. Het is ook iets dat ervaren en toegewijde yogi's tijdens hun zwangerschap moeten blijven oefenen, vooral als yoga stress en angst in je dagelijkse leven verlicht. Jennifer Messenger Heilbronner, een communicatieprofessional en moeder van twee kinderen in Portland, Oregon, begon yoga te nemen tijdens haar zwangerschap met haar eerste dochter, Ella. Behalve in het ongebruikelijke geval dat uw arts dit afraadt, is yoga over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap en kan het in het eerste trimester worden gestart.

De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een tijd van grote veranderingen in je lichaam en het beoefenen van yoga kan je helpen deze keer zowel fysiek als emotioneel te navigeren. Yoga tijdens de zwangerschap kan zeker veilig en zeer voordelig zijn voor zowel jou als je baby, maar alleen als je het bewust en met zorg benadert. Jouw taak als yogaleraar is om je zwangere studenten te helpen de voordelen van een zachtere, meer introspectieve yogapraktijk te leren waarderen. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht.

Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Als je meer over het onderwerp wilt lezen, is hier een bericht over de do's en don'ts van yoga tijdens de zwangerschap.

Als je yogaleraar je vertelt om in het eerste trimester niet door te gaan met yoga, houd dat dan niet tegen hem. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Ik zou het ook ten zeerste aanbevelen, als je nog steeds naar niet-prenatale yogalessen gaat tijdens je eerste trimester, je een leraar vindt die is opgeleid in de contra-indicaties van zwangerschap.