Yoga zwangerschap?

Net als andere soorten voorbereidingslessen voor de bevalling, prenatale yoga is een veelzijdige benadering van lichaamsbeweging die strekken aanmoedigt, mentale centrering en. Het starten van prenatale yoga in elk trimester kan je helpen om beter te ontspannen en positief te blijven zodra je gaat bevallen. Van meditatie- en ademhalingsoefeningen is aangetoond dat ze pijn en angst tijdens de bevalling verminderen. Zelfverzekerd zijn en je copingvaardigheden opbouwen, zal je ook helpen een minder pijnlijke arbeidservaring te hebben.

Prenatale yoga is een aanpasbare benadering van lichaamsbeweging die de geest en geest samen met het lichaam betrekt. Prenatale yoga richt zich op zacht strekken en versterken, mentale centrering en het ontwikkelen van een groter bewustzijn van de ademhaling. Yoga is een vorm van lichaamsbeweging en meditatie waarbij ademhaling en specifieke lichaamshoudingen worden gebruikt om geest en lichaam met elkaar te verbinden. Prenatale yoga richt zich op posities die speciaal zijn ontworpen voor het lichaam van zwangere vrouwen.

Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Maar een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics %26 Gynecology, biedt bemoedigende resultaten dat veel yogahoudingen veilig kunnen zijn, zelfs tijdens de late stadia van de zwangerschap. De yogasessie bestond uit 26 poses, waaronder enkele (zoals Happy Baby-pose en Corpse pose) die vaak worden vermeden tijdens de zwangerschap.

Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap. Yoga kan ook pijn en ongemak verminderen en de algehele kwaliteit van leven tijdens de zwangerschap verbeteren. Van yoga is aangetoond dat het stress en angst tijdens de zwangerschap verlicht en de niveaus van het stresshormoon cortisol verlaagt. Prenatale yoga is meestal zacht, waarbij bepaalde houdingen worden aangepast of vermeden, afhankelijk van het stadium van de zwangerschap.

Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur.

Voor de studie nodigden de onderzoekers 25 vrouwen tussen 35 en 38 weken zwangerschap uit om deel te nemen aan een yogasessie. Ten slotte worden sommige vormen van yoga gedaan in extreme hitte, zoals Bikram-yoga, waarbij de kamer tot 105 graden Fahrenheit kan zijn, niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht.