Kan yoga miskramen veroorzaken?

Hoewel het misschien onlogisch is dat je denkt dat, als je denkt dat yoga je risico verhoogt, je jezelf en je praktijk de schuld kunt geven als je een miskraam hebt. Over het algemeen zouden ze in het eerste trimester geen yoga moeten doen vanwege het gevaar van een miskraam. Gezondheidsfysiotherapeut voor vrouwen Julia Schwarz, die ook in de commissie zit, zei dat prenatale yogaleraren een verloskundetraining moesten volgen om de specifieke veranderingen in het lichaam van een zwangere vrouw te begrijpen. Oververhitting in het eerste trimester kan de ontwikkeling van de foetus beïnvloeden en kan mogelijk bijdragen aan een miskraam.

Later in de zwangerschap is het nog steeds het beste om je Bikram-lessen in de wacht te zetten, omdat de extreme hitte je het risico kan geven op flauwvallen door lage bloeddruk en uitdroging. Het is ZEER onwaarschijnlijk dat yoga een miskraam zou veroorzaken, tenzij je iets geks deed en op je buik belandde. Maar zelfs in dat geval zijn baby's (vooral kleine baby's in het eerste trimester) goed geïsoleerd en beschermd in de baarmoeder, dus het is onwaarschijnlijk dat ze een probleem veroorzaken. Sukhasana yogahoudingen worden gedaan met wijd open benen in een andere richting.

Deze yogahouding tijdens de zwangerschap versterkt de bekkenbodem, wat een gemakkelijk geboorteproces ondersteunt. Het is normaal om je zorgen te maken over een miskraam, vooral in de vroege dagen van de zwangerschap en als je eerder een miskraam hebt gehad. Er zijn echter geen aanwijzingen dat lichaamsbeweging een miskraam veroorzaakt. Als uw zwangerschap ongecompliceerd is, is het veiliger om te sporten dan niet.

Vrouwen die tijdens de zwangerschap actief blijven, hebben bijvoorbeeld een lager risico op zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk. We willen graag van tijd tot tijd contact met je opnemen om je op de hoogte te houden van Tommy's projecten, fondsenwervende activiteiten en oproepen. We houden uw persoonlijke gegevens veilig en delen uw gegevens niet met andere organisaties om ze voor hun eigen doeleinden te gebruiken. Niet draaien? Wendingen zijn een kernonderdeel van yoga, maar er zijn enige zorgen over het risico op een miskraam bij het maken van diepe wendingen tijdens de zwangerschap.

Wendingen kunnen je bloedsomloop vernauwen, en het laatste wat je wilt doen is je bloedsomloop tijdens de zwangerschap beperken. Omdat diepe wendingen al je organen vernauwen, inclusief je baarmoeder, is het het beste om ze te vermijden. Hoewel yoga niet bekend staat om het veroorzaken van miskramen tijdens de zwangerschap, raad ik je aan om het helemaal te stoppen als je de oefening oefent en bang bent dat het zou kunnen. Yoga lijkt op dat moment misschien onlogisch, omdat sommigen denken dat het je risico op een miskraam zal vergroten, maar het kan ook het rietje zijn dat de rug van de kameel breekt als je een miskraam ervaart.

Als je van tevoren yoga hebt gedaan, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Oefeningen en yoga om een miskraam tijdens de zwangerschap te voorkomen, helpen de flexibiliteit te vergroten, stress en angst te verminderen, rugpijn te verlichten en al je stemmingswisselingen onder controle te houden. Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen. Mevrouw Guthrie zei dat, hoewel ze geen wetenschappelijk bewijs had dat yoga een miskraam kon veroorzaken, haar bezorgdheid gebaseerd was op haar ervaring als verloskundige, theaterverpleegkundige en prenatale yogaleraar van 13 jaar.

Hoewel yoga een zeer gezonde vorm van lichaamsbeweging is, zoals alle vormen van lichaamsbeweging, moet je voorzichtig zijn tijdens je zwangerschap. We weten dat prenatale yoga geweldig is om veel voorkomende zwangerschapspijnen en -pijn op afstand te houden en mama's lichaam voor te bereiden op de geboorte. Besteed aandacht aan deze don'ts, en je kunt andere yogahoudingen de hele zwangerschap lang op een zeer gezonde manier beoefenen. Yoga %26 mindfulness-inspiratie voor moeders, waaronder prenatale yoga, postnatale yoga, moeder %26 baby, yoga-inspiratie voor moeders - online %26 in Charleston SC.

Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Ik zou waarschijnlijk zelfs beweren dat deze andere aspecten van yoga nog BELANGRIJKER zijn dan de fysieke praktijk tijdens de zwangerschap. Ze waarschuwde dat zwangere vrouwen niet moeten vertrouwen op yoga-dvd's, tenzij ze de yogabeoefenaar al kenden en naar hun lessen waren geweest. Mevrouw Guthrie zei dat ze haar zwangere yogastudenten geen inversies liet doen - inclusief de neerwaarts gerichte hond- en schouderstandaard - deels omdat het hormoon relaxine ervoor zorgt dat de ligamenten die de baarmoeder vasthouden tijdens de zwangerschap verzachten.

Yoga is ook meditatie, pranayama (of ademwerk) en het volgen van de yogafilosofieën over leven (gezond, schoon voedsel, discipline, enz.). Als je een gewone yogabeoefenaar bent, wil je dit misschien blijven doen terwijl je zwanger bent en wil je weten welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap. Als je nadenkt over deze yogastijlen, geeft het je een grote aanwijzing over wat je zou moeten doen in die eerste weken van de zwangerschap. Andrew Pesce, woordvoerder van AMA, verloskunde, zei dat er geen bewijs was dat yoga iets anders was dan heilzaam en veilig tijdens de zwangerschap.

.