Welke yoga stelt voor om zwanger te voorkomen?

Intense achterwaartse bochten, wendingen en voorwaartse bochten. Poses die krachtige samentrekkingen of betrokkenheid van je buikspieren met zich meebrengen. Poses die veel druk uitoefenen op je buik. Inversies (tenzij je zeer ervaren bent of nauw samenwerkt met een gekwalificeerde yoga-instructeur) Benieuwd welke yogahoudingen veilig zijn tijdens de zwangerschap? Hier zijn zes yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden en enkele gemakkelijke prenatale yoga-aanpassingen.

Voor de serie prenatale oefeningen van deze week werk ik samen met mijn vriend, de mooie yoga-instructeur Shayla Quinn, om zes van de belangrijkste yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden met jullie te delen en wat je in plaats daarvan kunt doen. Als het volle wiel niet in je praktijk is of als je je gewoon niet op je gemak voelt om het te doen, is vasthouden aan brughouding de beste optie. Chaturanga voor naar boven gerichte hond is meestal prima om te doen tot laat in uw zwangerschap, wanneer het gewicht van de maag kan voorkomen dat u uw bekken omhoog houdt. Het kan ook zijn dat de grootte van je maag je ervan weerhoudt om een vinyasa-sequentie te voltooien.

Ik doe boot (30 weken later) maar ik pas aan door mijn buitenste dijen vast te houden om de vraag naar mijn buikspieren te verminderen, maar gebruik nog steeds al die kleine stabiliteitsspieren. Ik heb voorwaartse vouw gedaan in mijn eerste maand (voor continue 7 dagen - 3 sets per dag) voordat ik me realiseerde dat ik zwanger was. Nu zit ik in mijn 7e week van de zwangerschap en voel ik krampen. Ik ben bang wat er met de baby zou zijn gebeurd.

Kun je me alsjeblieft laten weten of alles goed is?. Net als bij crunches drukken „gesloten wendingen” (naar binnen draaien) de buik samen en moeten tijdens de zwangerschap worden vermeden. Voorbeelden van draaiende houdingen om te vermijden zijn onder meer een draaiende stoel, draaiende halve maan, gedraaide driehoek, gedraaide halve maan en zittende wendingen. Open wendingen zijn echter prima omdat ze het warme en gezellige huis van je baby niet samendrukken.

Posities waarin je op je buik ligt (ex. De ideale yogales voor een zwangere vrouw is die waarbij rekening wordt gehouden met de fysiologische effecten van zwangerschap op het lichaam van de vrouw en ongemak (en) die zich bij elk trimester kunnen voordoen. Naarmate je verder gaat tijdens je zwangerschapsreis, zul je het moeilijk vinden om op je buik te liggen, en daarom kunnen yogahoudingen waarbij je gaat liggen of bukken van de buik schadelijk zijn. Als je nog nooit eerder yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze.

Bijvoorbeeld, in het eerste trimester zijn yogahoudingen die tijdens de zwangerschap moeten worden vermeden, diepe wendingen en houdingen die de buik aangrijpen om elke mogelijke impact op het implantatieproces in te perken. Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Het is belangrijk dat u uw zorgverlener raadpleegt voordat u een trainingsregime volgt en ook op de hoogte bent van verschillende yoga-bewegingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden.

Als inversies deel uitmaakten van je reguliere yoga asana-beoefening vóór de zwangerschap, kun je het misschien volhouden als je geen risicovolle zwangerschap hebt. Ik hoop dat je dit bericht leuk vond en dat het alle zorgen die je hebt gehad over prenatale yoga wegneemt en je nuttige hulpmiddelen heeft gegeven om je praktijk tijdens de zwangerschap bij te houden. Zwangerschap vereist echter een zekere mate van fysieke beperking; daarom moet je niet alle yogahoudingen doen. Als je van tevoren yoga hebt gedaan, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap.

Het doel van yoga tijdens de zwangerschap is om de flexibiliteit te vergroten, stress te verlichten en te werken aan je ademhaling. Persoonlijk hielp yoga me door een moeilijke zwangerschap die wordt gekenmerkt door chronische misselijkheid, vermoeidheid en zwelling tegen het einde. Fysiek gesproken kan prenatale yoga stabiliteit in de onderrug opbouwen, de baarmoeder en bekkenspieren versterken en de bloedsomloop verbeteren, wat het lichaam ondersteunt tijdens zwangerschap en bevalling. De yogahoudingen die je deed voordat je zwanger werd, kunnen een bedreiging vormen voor jou en je baby, ze kunnen ongemakkelijk en moeilijk te doen zijn, en ze kunnen complicaties veroorzaken in verschillende fasen van de zwangerschap.

.