Is zwangerschapsyoga moeilijk?

Net als andere soorten voorbereidingslessen voor de bevalling, is prenatale yoga een veelzijdige benadering van lichaamsbeweging die strekken, mentale centrering en gerichte ademhaling stimuleert. Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Buig bij het doen van poses vanaf je heupen en niet van je rug om de normale kromming van de wervelkolom te behouden. Ga niet op je buik of rug liggen, doe diepe voorwaartse of achterwaartse bochten, of draai houdingen die druk uitoefenen op je buik.

Je kunt draaiende houdingen aanpassen zodat je alleen je bovenrug, schouders en ribbenkast beweegt. Naarmate uw zwangerschap vordert, gebruikt u rekwisieten tijdens houdingen om veranderingen in uw zwaartepunt op te vangen. Als je je afvraagt of een pose veilig is, vraag dan je instructeur om begeleiding. Tijdens de zwangerschap wil je in vorm blijven en doen wat het beste is voor jou en je baby.

Prenatale yoga is een geweldige manier om beide te doen. In onze go-go-go-wereld biedt yoga een broodnodige mogelijkheid om te vertragen en contact te maken met je baby en met je lichaam terwijl het transformeert. Of je nu nieuw bent in yoga of al een ervaren beoefenaar bent, je kunt tijdens de zwangerschap genieten van de vele voordelen van yoga. Het beoefenen van prenatale yoga kan zowel moeder als kind ten goede komen.

Prenatale yoga richt zich op ademhalingstechnieken en zacht strekken. Deze lessen zijn ontworpen om je flexibeler te maken en je voor te bereiden op de bevalling. Als je zwangerschap als een hoog risico wordt beschouwd of als je andere complicaties hebt, neem dan contact op met je zorgteam voordat je met yoga begint. Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging.

Hoewel zachte yoga veilig is voor de meeste zwangere vrouwen, zijn sommige soorten yogahoudingen te inspannend en mogelijk niet veilig. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van prenatale yoga, de manieren waarop je yogapraktijk mogelijk moet veranderen om je veranderende lichaam in elk trimester tegemoet te komen, en enkele prenatale yogahoudingen die je kunt tegenkomen als je een les volgt. Behalve in het ongebruikelijke geval dat uw arts dit afraadt, is yoga over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap en kan het in het eerste trimester worden gestart. Yoga kan je lichamelijke en psychische gezondheid verbeteren en niet alleen voor de duur van je zwangerschap.

De meeste vrouwen die al yogalessen volgen, kunnen doorgaan met hun normale routines, hoewel het een goed idee is om je zwangerschap aan je leraar te vermelden. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een tijd van grote veranderingen in je lichaam en het beoefenen van yoga kan je helpen deze keer zowel fysiek als emotioneel te navigeren. Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn.

Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Er zijn verschillende waarschuwingssignalen waar u op moet letten tijdens prenatale yoga of elke andere vorm van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze.

Yoga is veilig om te oefenen in het eerste trimester van de zwangerschap, hoewel hete yoga (zoals bubbelbaden of andere activiteiten die je kunnen oververhitten) moet worden vermeden. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap.