Wat is zwangerschapsyoga?

Prenatale yoga is een vorm van yoga die is ontworpen voor zwangere vrouwen. Yoga is bedoeld om een balans te creëren tussen emotionele, mentale, fysieke en spirituele dimensies. Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam veel veranderingen door, waardoor je mentaal en fysiek stress krijgt.

Een manier om een gezonde geest en lichaam te behouden is prenatale yoga omdat het zich richt op houdingen voor zwangere vrouwen, om kracht en flexibiliteit te vergroten. Het helpt zwangere vrouwen ook om de juiste ademhalings- en ontspanningstechnieken te ontwikkelen voor gemakkelijkere en comfortabelere arbeid. Prenatale yoga is een vorm van zachte yoga die is ontworpen om de groeiende behoeften van een zwanger lichaam tijdens alle drie de trimesters aan te vullen. De focus ligt op herstellende houdingen die je veilig houden tijdens het oefenen van beweging, strekken, diep ademhalen en mentale centrering.

Prenatale yoga is, simpel gezegd, een yogapraktijk die speciaal is ontworpen voor zwangere mensen. In tegenstelling tot een yogales die alleen een „gewone * praktijk aanpast om veilig te zijn voor zwangere vrouwen, behandelt prenatale yoga eigenlijk zorgen die zwangere vrouwen zouden hebben. Het helpt bijvoorbeeld bij veelvoorkomende zwangerschapspijnen en -pijnen, verlicht de mentale en emotionele zorgen van zwangere vrouwen en helpt het lichaam voor te bereiden op geboorte en postpartumherstel. Yoga tijdens de zwangerschap is een geweldige manier om actief te blijven en is gezond voor jou en je baby.

Yogalessen tijdens de zwangerschap maken gebruik van ontspannings- en ademhalingstechnieken met houdingen die zijn aangepast voor zwangerschap. Het American College of Obstetricians and Gynecologists zegt dat gemodificeerde of prenatale yoga een van de veiligste vormen van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is. Volgens een recente studie zijn maar liefst 26 verschillende yogahoudingen veilig om gedurende je hele zwangerschap te oefenen. Naarmate je zwangerschap vordert, zullen de verschillende reacties van je lichaam op yogahoudingen een herinnering zijn aan andere fysieke veranderingen die in je lichaam plaatsvinden.

Prenatale yoga kan de remedie zijn voor wat je pijn doet als je lijdt aan veelvoorkomende zwangerschapsongemakken zoals lage rugpijn, misselijkheid, slapeloosheid, hoofdpijn, kortademigheid en carpaal tunnelsyndroom. Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD. Natuurlijk zullen niet alle symptomen gegarandeerd helemaal verdwijnen, maar de multidimensionale benadering van yoga voor zowel fysieke als emotionele gezondheid kan je lichaam helpen de ongemakkelijke aspecten van zwangerschap op gang te brengen. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten.

Tommy's onderzoekers hebben ontdekt dat wekelijkse yogasessies angst en depressie tijdens de zwangerschap kunnen helpen verminderen. Je kunt ook vragen bij je plaatselijke fitnesscentrum of kijken of je verloskundige op de hoogte is van een zwangerschapsyogales bij jou in de buurt. Home PregnancyHub Zwanger zijn Yoga tijdens de zwangerschap. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur.