Kan prenatale yoga de baby pijn doen?

Onderzoek suggereert dat prenatale yoga veilig is en veel voordelen kan hebben voor zwangere vrouwen en hun baby's. Zowel je eigen veiligheid als de veiligheid van je opgroeiende baby zijn belangrijk om te overwegen als het gaat om je yogapraktijk. Gelukkig is het heel goed mogelijk om tijdens de zwangerschap yoga te blijven beoefenen, met een paar belangrijke aanpassingen. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby.

Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Het beoefenen van prenatale yoga kan zowel moeder als kind ten goede komen. Prenatale yoga richt zich op ademhalingstechnieken en zacht strekken. Deze lessen zijn ontworpen om je flexibeler te maken en je voor te bereiden op de bevalling.

Het beoefenen van prenatale yoga kan je ook helpen je voor te bereiden op de geboorte door je bekkenspieren te versterken en je mentale vooruitzichten te verbeteren. Volgens onderzoek, prenatale yoga kan effectief zijn bij het verminderen van arbeidspijn en het verbeteren van de geboorteresultaten (. Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Voor de studie nodigden de onderzoekers 25 vrouwen tussen 35 en 38 weken zwangerschap uit om deel te nemen aan een yogasessie.

Prenatale yoga is een fitnessroutine met weinig impact die kan helpen uw humeur en slaap te verbeteren, uw kracht en flexibiliteit te vergroten en lage rugpijn en andere veel voorkomende symptomen van zwangerschap te verminderen. Ik hoop dat je dit bericht leuk vond en dat het alle zorgen die je hebt gehad over prenatale yoga wegneemt en je nuttige hulpmiddelen heeft gegeven om je praktijk tijdens de zwangerschap bij te houden. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht. Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties.

Een solide yogaroutine kan fysieke en mentale voordelen bieden die je kunnen helpen bij het navigeren door je zwangerschap en de weg daarbuiten. Yoga kan ook pijn en ongemak verminderen en de algehele kwaliteit van leven tijdens de zwangerschap verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Maar een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics %26 Gynecology, biedt bemoedigende resultaten dat veel yogahoudingen veilig kunnen zijn, zelfs tijdens de late stadia van de zwangerschap.

Naast prenatale yogalessen kun je langzame, zachte soorten yoga doen, zoals Hatha, herstellend of Yin. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven. Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD.

Prenatale yoga gaat over het helpen voorbereiden op de bevalling door het lichaam te ontspannen en je te concentreren op veilige technieken en houdingen in alle stadia van de zwangerschap.