Welke yoga schadelijk is tijdens de zwangerschap?

Intense achterwaartse bochten, wendingen en voorwaartse bochten. Poses die krachtige samentrekkingen of betrokkenheid van je buikspieren met zich meebrengen. Poses die veel druk uitoefenen op je buik. Inversies (tenzij je zeer ervaren bent of nauw samenwerkt met een gekwalificeerde yoga-instructeur) Hoewel je misschien klaar bent om in je yogapraktijk te springen, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen als je verwacht.

Als je van tevoren yoga hebt gedaan, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Als yoga nieuw voor je is, kun je het beste voorzichtig zijn en je yogalessen in de wacht zetten tot nadat je bent bevallen. Benieuwd welke yogahoudingen veilig zijn tijdens de zwangerschap? Hier zijn zes yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden en enkele gemakkelijke prenatale yoga-aanpassingen. Voor de serie prenatale oefeningen van deze week werk ik samen met mijn vriend, de mooie yoga-instructeur Shayla Quinn, om zes van de belangrijkste yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden met jullie te delen en wat je in plaats daarvan kunt doen.

Als het volle wiel niet in je praktijk is of als je je gewoon niet op je gemak voelt om het te doen, is vasthouden aan brughouding de beste optie. Chaturanga voor naar boven gerichte hond is meestal prima om te doen tot laat in uw zwangerschap, wanneer het gewicht van de maag kan voorkomen dat u uw bekken omhoog houdt. Het kan ook zijn dat de grootte van je maag je ervan weerhoudt om een vinyasa-sequentie te voltooien. Ik doe boot (30 weken later) maar ik pas aan door mijn buitenste dijen vast te houden om de vraag naar mijn buikspieren te verminderen, maar gebruik nog steeds al die kleine stabiliteitsspieren.

Ik heb voorwaartse vouw gedaan in mijn eerste maand (voor continue 7 dagen - 3 sets per dag) voordat ik me realiseerde dat ik zwanger was. Nu zit ik in mijn 7e week van de zwangerschap en voel ik krampen. Ik ben bang wat er met de baby zou zijn gebeurd. Kun je me alsjeblieft laten weten of alles goed is?.

Over het algemeen is yoga een uitstekende praktijk voor zwangere moeders. Het kan spierspanning verlichten, stress verminderen, angst verlichten, pijn in de onderrug verlichten, de slaap verbeteren en het lichaam versterken en versterken ter voorbereiding op de fysieke en emotionele uitdaging van de bevalling. Maar niet elke pose is veilig voor aanstaande moeders en helaas zijn veel leraren niet voldoende opgeleid om te weten welke poses ze moeten vermijden of aanpassen. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby.

Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico om een baby te krijgen die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Ik hoop dat je dit bericht leuk vond en dat het alle zorgen die je hebt gehad over prenatale yoga wegneemt en je nuttige hulpmiddelen heeft gegeven om je praktijk tijdens de zwangerschap bij te houden. Als je een gewone yogabeoefenaar bent, wil je dit misschien blijven doen terwijl je zwanger bent en wil je weten welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap. Hoewel yoga tijdens de zwangerschap als volkomen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele yogahoudingen die u tijdens de zwangerschap moet vermijden en andere preventieve maatregelen die u moet nemen.

Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Als je nog nooit eerder yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze. Of je nu een newbie of een veteraan bent, yoga kan je lenig houden, je spieren versterken en je balans en bloedsomloop verbeteren tijdens de zwangerschap - allemaal met heel weinig impact op je gewrichten. Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging.

En, indien geïnteresseerd, om contact te maken met yoga-instructeurs die bekend zijn met het zwangere lichaam om te leren over yogahoudingen om te vermijden tijdens de zwangerschap. Als inversies deel uitmaakten van je reguliere yoga asana-beoefening vóór de zwangerschap, kun je het misschien volhouden als je geen risicovolle zwangerschap hebt. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. Yoga heeft veel voordelen tijdens de zwangerschap, waaronder het opbouwen van bekkenkracht en het voorbereiden van je lichaam op de bevalling, maar er zijn enkele yogahoudingen die je moet vermijden wanneer je verwacht.

Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD. .