Wanneer moet ik stoppen met yoga als ik zwanger ben?

Praat met uw arts voordat u aan een prenatale yogaroutine begint, vooral als u medicijnen gebruikt of medische problemen heeft, waaronder zwangerschapscomplicaties. Zowel je eigen veiligheid als de veiligheid van je opgroeiende baby zijn belangrijk om te overwegen als het gaat om je yogapraktijk. Gelukkig is het heel goed mogelijk om tijdens de zwangerschap yoga te blijven beoefenen, met een paar belangrijke aanpassingen. Na ongeveer 36 weken kan u worden geadviseerd om het aantal inversies dat u doet te verminderen.

De baby nestelt zich op dit moment in de geboortepositie, dus je wilt geen poses doen die hun positie negatief kunnen veranderen. Voordat u enige vorm van oefening beoefent, is het altijd belangrijk om uw arts te raadplegen om ervoor te zorgen dat het veilig is voor zowel u als uw opgroeiende baby. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u begint of doorgaat met uw yogabeoefening tijdens het eerste trimester. Hoe voel je je? Wat is je doel met de oefening? Is dit je eerste zwangerschap? Hoe gaat het met je zwangerschap in de ogen van je dokter? U en uw arts kennen uw lichaam en uw situatie het beste, dus het is belangrijk om wat tijd te nemen om te evalueren wat voor soort yoga en hoeveel het beste voor u is tijdens deze kwetsbaar delicate tijd.

Als het veilig wordt geacht, is yoga een geweldige oefening om op te pikken als je nog nooit een dag in je leven hebt geoefend tijdens je zwangerschap. Het is ook iets dat ervaren en toegewijde yogi's tijdens hun zwangerschap moeten blijven oefenen, vooral als yoga stress en angst in je dagelijkse leven verlicht. Deelnemen aan een gecertificeerde prenatale yogales als instructeur kan ervoor zorgen dat u de optimale houdingen en stromen voor de zwangerschap uitvoert terwijl u veilig blijft. Maar een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics %26 Gynecology, biedt bemoedigende resultaten dat veel yogahoudingen veilig kunnen zijn, zelfs tijdens de late stadia van de zwangerschap.

Blijf dit doen en je zult de vruchten plukken van een veilige yogapraktijk tot het einde van je zwangerschap. Zwangerschap kan voor sommige vrouwen een stressvolle tijd zijn en met geestelijke gezondheid die de lichamelijke gezondheid beïnvloedt (opent in een nieuw tabblad), kan yoga een goede bron van stressverlichting zijn. De yogasessie bestond uit 26 poses, waaronder enkele (zoals Happy Baby-pose en Corpse pose) die vaak worden vermeden tijdens de zwangerschap. Ten slotte worden sommige vormen van yoga gedaan in extreme hitte, zoals Bikram-yoga, waarbij de kamer tot 105 graden Fahrenheit kan zijn, niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Als je van tevoren yoga hebt beoefend, zijn sommige bewegingen veilig genoeg om door te gaan tijdens de zwangerschap. Ik hoop dat je dit bericht leuk vond en dat het alle zorgen die je hebt gehad over prenatale yoga wegneemt en je nuttige hulpmiddelen heeft gegeven om je praktijk tijdens de zwangerschap bij te houden. Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap is essentieel om je lichaam gezond en sterk te houden en voorbereid te zijn op de geboorte - en yoga is een van de meest gunstige vormen van lichaamsbeweging. Van yoga is aangetoond dat het stress en angst tijdens de zwangerschap verlicht en de niveaus van het stresshormoon cortisol verlaagt.

Instructie krijgen als nieuwe yogabeoefenaar tijdens de zwangerschap is een goed idee, omdat sommige houdingen lastig te beheersen kunnen zijn, vooral met een groeiende buik. Ik wilde niet rechtstreeks naar traditionele prenatale yogalessen gaan, en ik ging ervan uit dat aangezien yoga zo weinig impact en aanpasbaar is voor verschillende fitnessniveaus, ik niet te veel hoefde te veranderen om mijn reguliere lessen bij te houden. Prenatale yoga is meestal zacht, waarbij bepaalde houdingen worden aangepast of vermeden, afhankelijk van het stadium van de zwangerschap. Als je nog nooit yoga hebt beoefend, of als je minimale ervaring hebt met yoga, is vasthouden aan prenatale yogalessen de beste keuze.