Zal prenatale yoga me in vorm houden?

Prenatale yoga is een ideale fitnessroutine met weinig impact om te beginnen wanneer je verwacht, zelfs als je niet gewend bent om regelmatig te trainen en het biedt tal van voordelen voor jou en je baby. Yoga verlaagt de risico's voor jou en je baby. Volgens een overzicht van 10 onderzoeken verlaagt prenatale yoga uw kans op zwangerschapscomplicaties, uw pijn- en stressniveaus en mogelijk zelfs uw risico op het krijgen van een baby die klein is voor zijn zwangerschapsduur. Als je je tijdens de zwangerschap inzet voor een regelmatige yogapraktijk, kun je precies dat doen en op een gezonde, niet-obsessieve manier.

Door je te concentreren op kracht en flexibiliteit tijdens je zwangerschap, zal je lichaam gemakkelijker zijn weg terug kunnen vinden naar zijn niet-zwangere vorm zodra je bevalt. Als je andere vormen van lichaamsbeweging wilt die je tijdens de zwangerschap kunt doen, zijn prenatale yoga en zwemmen ook veilig. Zorg ervoor dat je programma's vindt die zwangerschapsvriendelijk zijn. Prenatale yogalessen zijn erg populair, en in combinatie met een cardiovasculaire oefening (zoals wandelen), kan yoga een ideale manier zijn voor aanstaande moeders om in vorm te blijven.

Yoga %26 mindfulness-inspiratie voor moeders, waaronder prenatale yoga, postnatale yoga, moeder %26 baby, yoga-inspiratie voor moeders - online %26 in Charleston SC. Het is waar dat yoga kan helpen bij het aanzienlijk verminderen van spierspanning, bekken- en heuppijn, lage rugpijn, carpale tunnel en vele andere zwangerschapsproblemen. Mindset is een van mijn belangrijkste aandachtspunten in mijn prenatale yogacursus, omdat een gezonde mentaliteit ten opzichte van je zwangerschap je ervaring volledig kan veranderen. Als je niet bekend bent met de praktijk, vraag je je misschien af wat yoga is en wat prenatale yoga anders maakt.

Naarmate je zwangerschap vordert, zullen de verschillende reacties van je lichaam op yogahoudingen een herinnering zijn aan andere fysieke veranderingen die in je lichaam plaatsvinden. Een van de meest opvallende fysieke voordelen van yoga tijdens de zwangerschap is de manier waarop je beoefening kan helpen bij het creëren van een sterke bekkenbodem. Prenatale yoga leert je hoe je tijdens de zwangerschap zowel voor jezelf als voor je baby aanwezig kunt zijn, zodat je mooi en nauw verbonden kunt raken. Uit dezelfde studie bleek dat die mama's die prenatale yoga beoefenen, ook direct na hun yogasessie hogere immunoglobuline A-niveaus hadden.

Het British Wheel of Yoga (opent in een nieuw tabblad) raadt je aan om niet naar een yogales te gaan voordat je 15 weken zwanger bent. Natuurlijk zullen niet alle symptomen gegarandeerd helemaal verdwijnen, maar de multidimensionale benadering van yoga voor zowel fysieke als emotionele gezondheid kan je lichaam helpen de ongemakkelijke aspecten van zwangerschap op gang te brengen. Dit was de eerste studie van prenatale yoga in het VK en de eerste wereldwijd die onderzocht hoe zowel enkele als meerdere yogasessies de stemming en stresshormoonspiegels bij gezonde zwangere vrouwen kunnen beïnvloeden. Prenatale yoga is een krachtig hulpmiddel om het meeste uit de zwangerschap van een vrouw te halen en een vrouw voor te bereiden op haar aanstaande rol als moeder.

Volg geen Bikram- of hete yogalessen (waarbij de kamer wordt verwarmd tot 90 graden of hoger) omdat dit gevaarlijke oververhitting kan veroorzaken, waarschuwt Tracey Mallett, een gecertificeerde personal trainer en fitnessinstructeur in Los Angeles, Californië, en maker van de 3-in-1 zwangerschapstraining DVD.